Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρχές Φεβρουαρίου αναμένεται το πόρισμα για τον ΕΟΤ
ΕΟΤ

Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται το πόρισμα για τον ΕΟΤ

Το σώμα των Ορκωτών Λογιστών εισηγείται περαιτέρω διερεύνηση της "τρύπας" των 12 εκατ. ευρώ στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών.

Εξωλογιστικό λογαριασμό σε μεγάλη τράπεζα, επιταγές που πληρώθηκαν παρά την αντίθετη εισήγηση του ελεγκτικού συνεδρίου, κενά στο σύστημα καταγραφής των πληρωμών και λογιστικό έλλειμμα άνω των 12 εκατ. ευρώ, συνθέτουν την οικονομική κατάσταση του ΕΟΤ το 2011, όπως την αποτύπωσαν οι Ορκωτοί Λογιστές στο πόρισμά τους.

Το σώμα των Ορκωτών Λογιστών εισηγείται μάλιστα την περαιτέρω διερεύνηση της “τρύπας” των 12 εκατ. ευρώ από ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα στο εσωτερικό του Οργανισμού για τις επιταγές που πληρώθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το Φεβρουάριο και όπως έχει ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε περίπτωση που εντοπιστούν παρανομίες ο φάκελος θα σταλεί στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στον 15ο τακτικό ανακριτή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και ακόμα δύο συγκατηγορούμενοί του, σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού. Άλλα δύο άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024