Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑρωγός στην προσπάθεια της Παπαρίζου στην Eurovision ο ΕΟΤ

Αρωγός στην προσπάθεια της Παπαρίζου στην Eurovision ο ΕΟΤ

To Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης – Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε χτες τη στήριξή του προς την ελληνική υποψηφιότητα για την Eurovision 2005, της Έλενας Παπαρίζου, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου, του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και της κ. Έλενας Παπαρίζου

To Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης – Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε χτες τη στήριξή του προς <...>την ελληνική υποψηφιότητα για την Eurovision 2005, της Έλενας Παπαρίζου, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου, του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και της κ. Έλενας Παπαρίζου.

Λίγες ημέρες μετά την επιλογή του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 50ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καλογερόπουλος έδωσε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού για την ελληνική υποψηφιότητα για την Eurovision 2005 της Έλενας Παπαρίζου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο 2005 και θα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τον τελευταίο χρόνο μία νέα στρατηγική για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού έχει δρομολογηθεί και στοχεύει στην ποιοτική ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και την προβολή της χώρα μας στο εξωτερικό. Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται ήδη στο απόγειό του και με τη διαφημιστική εκστρατεία που πραγματοποιείται, από το Δεκέμβριο του 2004, η Ελλάδα καταξιώνεται στη συνείδηση των κατοίκων του εξωτερικού αλλά και των ίδιων των Ελλήνων ως ιδανικός προορισμός διακοπών, γαλήνης και ξεκούρασης.

Η Έλενα Παπαρίζου ξεκίνησε την καριέρα της με τον Νίκο Παναγιωτίδη και τους Antique, κάνοντας τεράστια επιτυχία με το τραγούδι “Όπα Όπα”. Το 2001 συμμετείχε στην Eurovision, φέρνοντας την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην τρίτη θέση. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της solo single και το 2004 έκανε την πρώτη της προσωπική δουλειά, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Το 2005 επελέγη από την ΕΡΤ, να μας εκπροσωπήσει για 2η φορά στο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο στις 21 Μαΐου 2005.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής επαναπροσδιορισμού του Ελληνικού Τουρισμού, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ αποφάσισε να στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα για την Eurovision 2005 της Έλενα Παπαρίζου, καθώς συγκεντρώνει στο πρόσωπό της όλα εκείνα τα στοιχεία, που συνάδουν απόλυτα με τη νέα διεθνή εικόνα της Ελλάδας, όπως, τη δύναμη, το ήθος, αλλά κυρίως και πάνω από όλα, την αγάπη της για την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος δήλωσε σχετικά ότι “η χώρα μας έχει πλέον υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο, μία νέα αντίληψη για την τουριστική πολιτική της. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αντιστρέφει τους παραδοσιακούς όρους άσκησης της τουριστικής πολιτικής, με γνώμονα την ανάδειξη της Ελλάδας ως `τουριστικής δύναμης` με αναπτυξιακές δυνατότητες και επενδυτικές προοπτικές. Στα πλαίσια της στρατηγικής προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό εντάσσεται και η κοινή μας στήριξη με την ΕΡΤ της ελληνικής υποψηφιότητας για την Eurovision 2005, που φέτος εκπροσωπείται από την Έλενα Παπαρίζου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επιλογή μας να στηρίξουμε την Έλενα Παπαρίζου και εκφράζουμε την αισιοδοξία μας για μία επαναλαμβανόμενη επιτυχία της που θα μας τοποθετήσει στην κορυφή της μουσικής Ευρώπης, προσδίδοντας τα μέγιστα οφέλη για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Τουρισμό.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Χρήστος Παναγόπουλος ανέφερε ότι “με μεγάλη χαρά θα συνεργαστούμε φέτος με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στην από κοινού προώθηση στην Ευρώπη με κάθε τρόπο του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision”, προσθέτοντας ότι “είναι η πρώτη φορά, που δύο οργανισμοί θα κινηθούν συντονισμένα προς ένα κοινό στόχο, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προβολή μας στην πανευρωπαϊκή αυτή γιορτή.

Τέλος, η κ. Έλενα Παπαρίζου είπε χαρακτηριστικά “είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και ακόμα πιο χαρούμενη που το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ μου δίνει την ευκαιρία να διαφημίσω τη χώρα μου, που αγαπώ τόσο πολύ, στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτη ομορφιά και με πολύ μεγάλη Ιστορία και θεωρώ χρέος μου να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στην ανάπτυξή της και φυσικά στην προβολή της. Γιατί η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί να ζήσεις το μύθο σου!.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024