Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑσφαλής όλη η Ελλάδα για τις μαθητικές εκδρομές

Ασφαλής όλη η Ελλάδα για τις μαθητικές εκδρομές

Οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Όλη η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με ασφαλείς προορισμούς και για τον εσωτερικό τουρισμό και για όποιον […]

Οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό<...>. Όλη η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με ασφαλείς προορισμούς και για τον εσωτερικό τουρισμό και για όποιον ξένο επισκεφθεί οπουδήποτε τη χώρα μας, τόνισε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και συμπλήρωσε “Παιδιά και καθηγητές θα απολαύσουν τις σχολικές εκδρομές στους τόπους προορισμού, τους οποίους έχουν κανονίσει και που μπορεί να είναι φυσικά τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, παντού. Επαναλαμβάνω ότι οι σχολικές εκδρομές έχουν όλους τους προορισμούς στη χώρα μας, που είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο”.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο υπουργός λόγω φημών που κυκλοφόρησαν, οι οποίες αναστάτωσαν την τουριστική αγορά και υποστήριζαν ότι υπήρχε μια εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι πενθήμερες εκδρομές των σχολείων θα έπρεπε να μην γίνονται στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά να προτιμάται το Ιόνιο.

Η φήμη αυτή βασίστηκε σε ρεπορτάζ ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της Αθήνας και δηλώσεις εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που εμφανίζουν τα Δωδεκάνησα και την Κύπρο ως επικίνδυνες περιοχές λόγω του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ. Οι δηλώσεις, μάλιστα, του αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ Αντ. Αντωνάκου ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να αλλάξουν τόπο προορισμού οι πενθήμερες εκδρομές των μαθητών, συνεπικουρούμενες από τα σχετικά ρεπορτάζ, προκάλεσαν εντονότατες αντιδράσεις από τους τοπικούς παράγοντες αλλά και σειρά τηλεφωνημάτων τουριστικών γραφείων προς τον Σύνδεσμο τους (HATTA) αφού είχαν ως συνέπεια, την ακύρωση εκδρομών με προορισμό κυρίως τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ευθυμίου ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου «Αυτή η είδηση είναι απολύτως αβάσιμη και αναληθής. Προκλήθηκε από την τοποθέτηση ενός συνδικαλιστή. Και είναι αδιανόητο ακόμη και σκέψη να υπάρξει για αλλαγή των σχολικών εκδρομών σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου.»

Στο ίδιο μήκος κύματος εξ άλλου ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος Γιάννη Ευαγγέλου, ο οποίος σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τοποθετήσεις που χωρίζουν την Ελλάδα σε περιοχές λιγότερο ή περισσότερο ασφαλείς, τονίζοντας και αυτός ότι στο σύνολό της η χώρα μας είναι ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μαθητικός τουρισμός αποτελεί για πολλούς κλασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα κ.λπ. βασική πηγή τουριστικής κίνησης για την περίοδο αυτή, που είναι εκτός τουριστικής σαιζόν. Μια αίσθηση για τα σχετικά μεγέθη μας δίνουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Ρόδος φέτος αναμένει από τις αρχές Απριλίου και για διάστημα δύο εβδομάδων, περίπου 30.000 μαθητές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024