Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAttika Reisen: Λανθασμένη η ελληνική τουριστική καμπάνια στο εξωτερικό

Attika Reisen: Λανθασμένη η ελληνική τουριστική καμπάνια στο εξωτερικό

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Attika Reisen κ. Μιχάλης Καραβάς μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, δήλωσε ότι “η καμπάνια που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο εξωτερικό είναι άστοχη και ανεπαρκής“ […]

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Attika Reisen κ. Μιχάλης Καραβάς μιλώντας στην εκπομπή<...> Business & Travel, δήλωσε ότι “η καμπάνια που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο εξωτερικό είναι άστοχη και ανεπαρκής και αναφερόμενος ειδικότερα στις γερμανόφωνες αγορές, από όπου και αντλεί την πελατεία του, ο κ. Καραβάς σημείωσε ότι “είναι λάθος η επιλογή μόνο διαφημιστικών εταιρειών για τη προβολή της χώρας, καθώς η Ελλάδα οφείλει να δώσει έμφαση στον τομέα των ενεργειών Lobbying και εν γένει των δημοσίων σχέσεων”.

Ακόμα, ο πρόεδρος του Attika Reisen μιλώντας στον κ. Χάρη Ντιγριντάκη ανέφερε ότι “ο Γερμανός επηρεάζεται πολύ περισσότερο στην επιλογή του ταξιδιού του από ένα άρθρο που ενδεχομένως θα διαβάσει ή από ένα έξυπνα προωθούμενο γεγονός που θα προβληθεί στα ΜΜΕ παρά από μία “στεγνή” διαφημιστική καταχώρηση”. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, με αφορμή τη γκάφα στο περιοδικό Spiegel όπου διαφημίζεται η διοργάνωση των Ολυμπιακών 2 μήνες μετά τη διενέργεια τους, “η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει μια εγνωσμένης αξίας γερμανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων προς αυτή την κατεύθυνση”. Θεωρεί δε μεγάλο λάθος “όλη η διαφημιστική καμπάνια της χώρας να αναλωθεί μόνο στα μέσα”, υπογραμμίζοντας ότι “είναι απαραίτητη και η συνδιαφήμιση με τους Τour Operators”.

Σε κρίση η Γερμανική Αγορά

Ο κ. Καραβάς επισήμανε τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που εμφανίζει η γερμανική οικονομία, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία προς το εξωτερικό. Προέβλεψε ακόμη ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει χειρότερα από το 2004, διαβλέποντας οριακή άνοδο στη κίνηση προς τη χώρα μας”.

Ενώ, σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Βασίλης Μηναϊδης συμφώνησε με τον κ. Καραβά στο ότι “τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από τους Τ. Ο. για το 2005 κινούνται μεσοσταθμικά πτωτικά, συγκριτικά με το 2004 και ειδικότερα στα επίπεδα του μείον 3-5 %”. Τέλος, ο πρόεδρος του Attika Reisen τόνισε ότι “η ακρίβεια στα καύσιμα πρέπει να αντισταθμιστεί, με ελάφρυνση του αεροπορικού πακέτου, αναφέροντας ως παράδειγμα την άρση επιβολής του σπατόσημου από τις πτήσεις τσάρτερ”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024