Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Στόχος η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ να αγγίξει το 25% μέσα στην επόμενη δεκαετία

Αβραμόπουλος: Στόχος η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ να αγγίξει το 25% μέσα στην επόμενη δεκαετία

“Στόχος μας μέσα από μια στρατηγική τουλάχιστον δεκαετίας είναι η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ, να ανέλθει περίπου στο 25% διαμήνυσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια του συνεδρίου `Economist`, που πραγματοποιήθηκε την…

“Στόχος μας μέσα από μια στρατηγική τουλάχιστον δεκαετίας είναι η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ, να ανέλθει περίπου στο 25%<...>διαμήνυσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια του συνεδρίου `Economist`, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. “Ο στρατηγικός αυτός στόχος” συμπλήρωσε “επιβάλλει τον τουρισμό, ως έναν εκ των αναπτυξιακών μοχλών της εθνικής μας οικονομίας”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα:

“Προϋπόθεση για την εκπλήρωση αυτού του στόχου η κατάρτιση μακροχρόνιου σχεδιασμού, με σαφείς ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους για την εθνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα:

  • Συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη.
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών.
  • Αύξηση της μέσης διάρκειας παραμονής τους.
  • Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Αύξηση του αριθμού των αφίξεων.
  • Ποιοτική σε βάθος αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών.


  • Όλοι γνωρίζουμε, ότι δύο είναι θα είναι οι τομείς, που θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια οικονομία τουλάχιστον στην εικοσαετία που έρχεται. Ενέργεια και τουρισμός. Διεθνείς οργανισμοί με μελέτες τους δίνουν το στίγμα για το πώς θα εξελιχθούν στο μέλλον.

    Στη νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα, με υποστηρικτικά εργαλεία τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, τις τεχνολογίες, έχει αλλάξει επαναστατικά το τοπίο. Τα σύνορα χαλάρωσαν, οι πολίτες του κόσμου ταξιδεύουν και το φάσμα των προορισμών όλο και περισσότερο διευρύνεται.

    Η Ελλάδα αντιλαμβανόμενη και συλλαμβάνοντας έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών κατέστησε ήδη την παρουσία της αισθητή στον κόσμο ολόκληρο. Παντού, όπου γεγονότα, συνέδρια, εκθέσεις, μας καλούν να συμμετάσχουμε για τη διαμόρφωση των νέων αντιλήψεων, πολιτικών και ρευμάτων. Η Ελλάδα ανοίγεται στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε και προβάλλει όλους εκείνους τους παράγοντες, αλλά και τις προϋποθέσεις, που επηρεάζουν θετικά τις άμεσες επενδύσεις”.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος “το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times οργανώνουν μια σειρά από fora για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε πρωτεύουσες μεγάλων χωρών του κόσμου, συνδυάζοντας την πρωτοβουλία αυτή με τη διοργάνωση διεθνών τουριστικών εκθέσεων, όπου η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό και αναβαθμισμένο ρόλο”.

    Τέλος, όσον αφορά στη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Αβραμόπουλος, υπογράμμισε ότι η ανάγκη αυτή γίνεται πλέον επιτακτική. “Βασικός στόχος μας” ανέφερε “είναι η προώθηση των συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως και ο συντονισμός των δράσεων της κεντρικής διοίκησης των Περιφερειών και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων (Νομαρχίες, ΟΤΑ) στα θέματα τουρισμού. Στόχος μας, η ενίσχυση του εναλλακτικού, ποιοτικού τουρισμού, στο πλαίσιο μιας αειφόρου αναπτυξιακής πορείας, που να είναι μέρος της εθνικής μας ταυτότητας. Προχωρούμε σταθερά, αποτελεσματικά, με στρατηγική σε βάθος χρόνου και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη αυτού του στόχου”.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    Ετικέτες
    28/03/2024
    27/03/2024
    26/03/2024
    22/03/2024
    21/03/2024
    20/03/2024