Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑξιοποίηση τέλους παρεπιδημούντων και συνεργασία του Υπουργείου με Περιφέρειες
Σύσκεψη εργασίας Παυλόπουλου - Πετραλιά

Αξιοποίηση τέλους παρεπιδημούντων και συνεργασία του Υπουργείου με Περιφέρειες

Για την αξιοποίηση του τέλους παρεπιδημούντων για την καθαριότητα και την αισθητική των τουριστικών περιοχών, καθώς επίσης και για την στενότερη συνεργασία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τους περιφερειάρχες στο πλαίσιο της ανάπτυξης τουριστικών υποδομών μέσω ΠΕΠ…

Για την αξιοποίηση του τέλους παρεπιδημούντων για την καθαριότητα και την αισθητική των τουριστικών περιοχών, καθώς επίσης και για την στενότερη συνεργασία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τους περιφερειάρχες<...>στο πλαίσιο της ανάπτυξης τουριστικών υποδομών μέσω ΠΕΠ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη χτεσινή σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση της κυρίας Πετραλιά για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την τουριστική βιομηχανία και άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπουργείων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σημασία που έχει η στενή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των δήμων, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι πλέον το υπουργείο και ο ΕΟΤ χρηματοδοτούν το 50% του συνόλου της διαφημιστικής εκστρατείας κάθε νομαρχίας προκειμένου να υπάρχει η ίδια διαφημιστική εικόνα με το κεντρικό μήνυμα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κατά την σύσκεψη εργασίας αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση «ευέλικτης επιτροπής», στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των δύο υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και των φορέων των ξενοδόχων, η οποία θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αφορούν τα ξενοδοχεία και εμπίπτουν στην συναρμοδιότητα των δύο υπουργείων, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και σχετίζονται με τα ξενοδοχεία και το τουριστικό προϊόν γενικότερα. Η επιτροπή αυτή θα παρακολουθεί και την πορεία επίλυσης των θεμάτων και θα υποβάλλει προτάσεις.

“Η σύσκεψη εργασίας που έγινε μεταξύ των δύο υπουργείων σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την εικόνα του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Τέλος, σημειώνεται πως στην σύσκεψη μετείχαν και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Μαρία Γιαννίρη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δ. Λαμπαδάριος και ο γενικός γραμματέας κ. Αθ. Οικονόμου, στελέχη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024