Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑυξανόμενο ενδιαφέρον από την τουριστική αγορά του Λιβάνου για θεματικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα
ΕΟΤ

Αυξανόμενο ενδιαφέρον από την τουριστική αγορά του Λιβάνου για θεματικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα

Στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, συμβάλλει η τακτική αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Βηρυτού, καθώς και οι πτήσεις τσάρτερ προς τα ελληνικά νησιά κατά τη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, οι αφιξεις από τον Λίβανο παρουσιάζουν συνεχή αυξητική τάση με τη μεγαλύτερη αύξηση (+20,5%) να σημειώνεται φέτος.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, εκπροσωπώντας το υπουργείο και τον ΕΟΤ, συναντήθηκε στη Βηρυτό με τον υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου κ. Michel Pharaon, με τον οποίο συζήτησαν τις θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη κοινών ενεργειών και αμοιβαία επωφελών συνεργειών των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Τρυφωνόπουλος μετέβη στη Βηρυτό την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, όπου εγκαινίασε το “Greek Tourism Workshop” με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Λιβάνου. Το “Greek Tourism Workshop’ πραγματοποιήθηκε από την Travel Media Applications, σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό MidEast και το TourismToday.gr, ενώ τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Tour Operators του Λιβάνου και με δημοσιογράφους για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο Λίβανος αποτελεί μία από τις σημαντικές αγορές- στόχους, στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων αγορών που προωθεί το υπουργείο -ως στρατηγική κατεύθυνση της εθνικής τουριστικής πολιτικής- και με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων. Ήδη διαπιστώνεται, αυξανόμενο ενδιαφέρον από την τουριστική αγορά του Λιβάνου για τις θεματικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας, με έμφαση στο city break, τη γαστρονομία, την ψυχαγωγία, τις αγορές και το γιώτινγκ.

Στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, συμβάλλει η τακτική αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Βηρυτού, καθώς και οι πτήσεις τσάρτερ προς τα ελληνικά νησιά κατά τη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφιξεις από τον Λίβανο παρουσιάζουν συνεχή αυξητική τάση με τη μεγαλύτερη αύξηση (+20,5%) να σημειώνεται φέτος.

Στη φωτό διακρίνεται (από αριστερά) ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Βηρυτό  κ. Αθανάσιος Λεούσης, με εκπροσώπους ΤΟs του Λιβάνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024