Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξημένα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Υπουργείο Εσωτερικών

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Με αφορμή την αναμενόμενη ιδιαίτερα αυξημένη μετακίνηση οχημάτων την περίοδο των εορτών της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στο οδικό δίκτυο της χώρας, από 7 έως και 10 Μαρτίου 2008, […]

Με αφορμή την αναμενόμενη ιδιαίτερα αυξημένη μετακίνηση οχημάτων την περίοδο των εορτών της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στο οδικό δίκτυο της χώρας, από 7 έως και 10 Μαρτίου 2008, σχεδιάσθηκε η ανάπτυξη και εφαρμογή<...>αυξημένων μέτρων Τροχαίας, που θα έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε συνδυασμό με τον έλεγχο της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Ειδικότερα:

  • Κατά μήκος της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και του δευτερεύοντος Εθνικού δικτύου Ρίου – Αντίρριου – Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης – Σερρών, Θεσσαλονίκης – Καστοριάς, Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας, Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας θα υπάρχει συνεχής παρουσία περιπολικών οχημάτων, εστιάζοντας τη δράση τους στα σημεία που παρουσιάζουν υψηλό δείκτη ατυχημάτων.
  • Στο αστικό δίκτυο και στους χώρους των αγορών-εμπορικών κέντρων, σταθμών λεωφορείων, τρένων, λιμανιών, οδικών κόμβων, ρυθμιστές πεζοί τροχονόμοι και περιπολίες οχημάτων θα διευκολύνουν το επιβατικό κοινό με τη συνδρομή υπηρεσιακών γερανών για την μεταφορά οχημάτων, όπου απαιτηθεί.
  • Πεζοί τροχονόμοι θα παρέχουν πληροφορίες και θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των διερχόμενων.
  • Ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα υπερίπτανται στους άξονες Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των μέτρων και επιτήρηση της κυκλοφορίας.
  • Στο σχεδιασμό για τη μετακίνηση των εκδρομέων με ασφάλεια σε όλο το οδικό δίκτυο, θα συμμετέχουν όλες οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας καθώς και τα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, οι ειδικές ομάδες ελέγχου (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), συμβατικά αυτοκίνητα και δίκυκλα, με σκοπό τη διευκόλυνση και επιτήρηση της κυκλοφορίας, την παροχή βοήθειας και πληροφοριών, την επισήμανση και βεβαίωση των επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε ατυχήματα, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, που παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, θα πυκνώσουν τα συνεργεία ελέγχου μέθης.
  • Στην περιοχή του Μαλιακού, λόγω συνεχιζόμενων έργων διάνοιξης της Εθνικής Οδού και στο τμήμα από τη χ/θ 195 έως τη χ/θ 214 η κίνηση των αυτοκινήτων από τρεις (3) λωρίδες κυκλοφορίας θα γίνεται σε μονό στοίχο ανά κατεύθυνση, ελλείψει παράπλευρων οδών.
    • Για την κυκλοφοριακή κατάσταση της περιοχής του Μαλιακού, οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 22310-100, 22310-56800, 22350-31701, 22310-93900.
    • Κατά την έξοδο και σε περίπτωση καθυστερήσεων, όσοι οδηγοί κατευθύνονται προς Δυτική Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Τρίκαλα, Γρεβενά, Καρδίτσα μπορούν να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή Κάστρο Βοιωτίας – Ορχομενός – Τιθορέα – Αμφίκλεια – Μπράλος – Δαμάστα – Ηράκλεια – Μοσχοχώρι – Λαμία.
    • Κατά την επιστροφή και εφόσον παρατηρηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για τα προερχόμενα από Γρεβενά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ευρυτανία στην Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών μέσω Δαμάστα – Μοσχοχώρι – Ηράκλεια – Μπράλος – Αμφίκλεια – Τιθορέα – Ορχομενός – Κάστρο Βοιωτίας.
    • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί από τους οδηγούς κατά τη διέλευση από σημεία των Εθνικών δρόμων όπου παρατηρείται αυξημένη συχνότητα τροχαίων, κυρίως θανατηφόρων, ατυχημάτων.
    • Προτείνεται όπως οι οδηγοί επιλέξουν για την κίνησή τους ημέρες και ώρες με μικρότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, όπως είναι οι πρωινές ώρες της Παρασκευής, Κυριακής και Δευτέρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024