Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξημένη προσοχή στους ταξιδιώτες για τη γρίπη των πτηνών συνιστά η ΕΛΠΑ

Αυξημένη προσοχή στους ταξιδιώτες για τη γρίπη των πτηνών συνιστά η ΕΛΠΑ

Την αυξημένη προσοχή όλων των ταξιδιωτών, ειδικά όσων ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες και χώρες στις οποίες έχει εκδηλωθεί η παθογόνος μορφήτης γρίπης των πτηνών, συνιστά το Τουριστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ […]

Την αυξημένη προσοχή όλων των ταξιδιωτών, ειδικά όσων ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες και χώρες στις οποίες έχει εκδηλωθεί η παθογόνος μορφή<...>της γρίπης των πτηνών, συνιστά το Τουριστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ – Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων, με αφορμή το ότι η εξαιρετικά παθογόνος μορφή της γρίπης των πτηνών παρατηρήθηκε σε τρίτες χώρες με ευρεία διασπορά.

Η ΕΛΠΑ με βάση της οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνιστά και συμβουλεύει όλους τους ταξιδιώτες: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς χωρίς επίγνωση ή πρόθεση είναι δυνατόν να εισάγουν τον ιό της νόσου στη χώρα μας!

Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιώτες απαγορεύεται να εισάγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πουλερικά και άλλα πτηνά, κρέας πουλερικών, αυγά ή άλλα προϊόντα που προέρχονται από πουλερικά όπως π.χ. πούπουλα ή μη επεξεργασμένα θηράματα κυνηγών από τρίτες χώρες, όπου έχει εμφανιστεί η γρίπη των πτηνών.

Πληροφορίες στους ταξιδιώτες αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, εκτός από το Τουριστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ, παρέχουν ακόμη:


  • Οι Ελληνικές Πρεσβείες / Προξενεία κάθε χώρας που πρόκειται να μεταβεί ο ενδιαφερόμενος.
  • Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024