Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑύξηση των charter τον Απρίλιο σε Κρήτη και Κέρκυρα

Αύξηση των charter τον Απρίλιο σε Κρήτη και Κέρκυρα

Σημαντική αύξηση για το μήνα Απρίλιο καταγράφεται στις αφίξεις αλλοδαπών επιβατών με ναυλωμένες πτήσεις στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Κω και Ρόδου σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας…

Σημαντική αύξηση για το μήνα Απρίλιο καταγράφεται στις αφίξεις αλλοδαπών επιβατών με ναυλωμένες πτήσεις στα αεροδρόμια Κέρκυρας (+11%), Κω (+46%) και Ρόδου (+20%) σύμφωνα με τα στοιχεία<...> της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η αύξηση οφείλεται είτε στις γιορτές για το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθοδόξων, είτε δικαιολογείται από τη δυνατότητα στατιστικής επίδρασης λόγω μικρού μεγέθους του μήνα Απριλίου στο σύνολο του έτους. Επιβεβαιώνει την παραδοχή ότι ο πόλεμος στο Ιράκ, εφόσον ήταν σύντομος, όπως και συνέβη, δεν επρόκειτο να έχει σημαντική επίδραση στον ελληνικό τουρισμό.

Ο ΕΟΤ πάντως στην ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά του ότι `επισημαίνεται, ότι η αύξηση αφίξεων σε αυτούς τους προορισμούς ίσως να σημαίνει μείωση σε κάποιους άλλους που πιθανώς να οφείλεται στην ενεργοποίηση των τουριστικών φορέων των προορισμών αυτών, για ποιοτικό τουρισμό και προσφορά νέων προϊόντων`.

Ο Οργανισμός, για να έχει σαφέστερη εικόνα της αγοράς εισερχομένου τουρισμού, προτίθεται να συγκαλέσει στη Θεσσαλονίκη προσεχώς σύσκεψη των Διευθύνσεων του στο εξωτερικό για την αξιολόγηση της κατάστασης. Σημειώνουμε ότι, με πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα κυκλοφόρησε η έκδοση της περασμένης Κυριακής της εφημερίδας Times του Λονδίνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024