Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης: Προκαταρκτικές συζητήσεις με Βρετανία για ταξιδιωτικά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Προκαταρκτικές συζητήσεις με Βρετανία για ταξιδιωτικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Τουρισμού απέρριψε τους φόβους ότι ακόμη και εμβολιασμένοι τουρίστες μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια, υποδηλώνοντας τον ίδιο κίνδυνο που ισχύει για εκείνους που έχουν βγει καταρχάς αρνητικοί.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC 4 ότι έχουν αρχίσει “τεχνικές συζητήσεις” μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα ήταν δυνατό να βρεθεί τρόπος, ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Αν και τόνισε ότι πρόκειται για “πολύ προκαταρκτικές συζητήσεις”, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι είναι πολύ αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί κάποια λύση, δηλώνοντας πως ελπίζει σε ένα “ημι-κανονικό καλοκαίρι” και επιβεβαίωσε ότι τα λεγόμενα “πιστοποιητικά εμβολιασμού” είναι μέρος αυτής της συζήτησης.

“Ελπίζουμε σίγουρα ότι μέχρι το καλοκαίρι, με το πρόγραμμα εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και το Ηνωμένο Βασίλειο μία από τις κορυφαίες χώρες από αυτήν την άποψη, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από τώρα”, είπε. “Ας ελπίσουμε ότι, με το πρόγραμμα εμβολιασμού να προχωρά και το καλοκαίρι να περιορίζει την εξάπλωση της νόσου, μπορούμε να έχουμε ένα ημι-κανονικό καλοκαίρι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την εισαγωγή διαβατηρίων εμβολιασμού, είπε: “Η λογική είναι ότι δε θέλουμε να περιορίσουμε τα ταξίδια μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή, όμως, επιβάλλουμε σήμερα ότι για να ταξιδέψουμε, κάποιος πρέπει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, προφανώς αυτό είναι σπατάλη πόρων, εάν οι άνθρωποι εμβολιάζονται. Η ανάγκη για αυτόν τον έλεγχο θα μπορούσε να περιοριστεί από το πιστοποιητικό εμβολιασμού”. Για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο, μπορεί να μην χρειάζεται να κάνουν τεστ “ξανά και ξανά”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Τουρισμού απέρριψε τους φόβους ότι ακόμη και εμβολιασμένοι τουρίστες μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια, υποδηλώνοντας τον ίδιο κίνδυνο που ισχύει για εκείνους που έχουν βγει αρνητικοί. “Επιτρέπεται να ταξιδέψουν και, φυσικά, λίγα λεπτά αργότερα ή λίγες μέρες αργότερα, θα μπορούσαν να κολλήσουν τον ιό και να τον εξαπλώσουν. Έτσι, το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα βήμα μπροστά, όχι ένα βήμα πίσω”.

“Πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, να ακούσουμε τους ειδικούς στον τομέα της υγείας και να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας καθώς εκδηλώνονται τα γεγονότα. Φυσικά δεν μπορούμε να ορτιστικοποιήσουμε τα πράγματα ακόμα. Είναι μια δυναμική κατάσταση και θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε. Προς το παρόν θα πω ότι τα πράγματα δε χειροτερεύουν, αλλά αναγνωρίζω ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει”, κατέληξε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024