Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρειαζόμαστε μια «επανάσταση» για την βελτίωση της τουριστικής υποδομής

Χρειαζόμαστε μια «επανάσταση» για την βελτίωση της τουριστικής υποδομής

“Με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής υποδομής, στην αναβάθμιση της αγοράς και στην καλύτερη δυνατή συνεργασία της εκάστοτε Κυβερνήσεως με τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους πράκτορες…

“Με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής<...> υποδομής, στην αναβάθμιση της αγοράς και στην καλύτερη δυνατή συνεργασία της εκάστοτε Κυβερνήσεως με τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους πράκτορες, με σκοπό την αύξηση του αριθμού επισκεπτών της χώρας” κατά την άποψη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Μάλιστα, ο υπουργός, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική εφημερίδα ¨FVW¨, αναφερόμενος στον αριθμό των Γερμανών τουριστών της Ελλάδας, δήλωσε ότι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί αισθητά από 2,9 εκατ. , που ήταν το 2000 σε 2,3 εκατ. το 2003, ενώ φέτος αναμένεται να μειωθεί περισσότερο”. “Και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε μία ¨επανάσταση¨ για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης”, προσθέτει ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός επισημαίνει στην συνέντευξη του ότι “για πρώτη φορά η Ελλάδα παίρνει σοβαρά το θέμα του τουρισμού και για αυτό ιδρύει για πρώτη φορά ξεχωριστό υπουργείο, το οποίο καλείται να ακολουθήσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης”. Ακόμα, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων απευθυνόμενος στον Γερμανό δημοσιογράφο, δήλωσε ότι “δεν θα το πιστέψετε, αλλά η Ελλάδα κατά το παρελθόν δεν είχε κάποιο στρατηγικό σχέδιο τουρισμού.

“Έτσι, οι προτεραιότητες τώρα του νεοσύστατου υπουργείου”, κατά τον κ. Αβραμόπουλο “είναι επικεντρωμένες στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής ξενοδοχειακής υποδομής, με την βελτίωση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, αλλά και με την δημιουργία νέων, που θα προσφέρουν υπηρεσίες all-inclusive, ώστε να μπορέσει τελικώς η Ελλάδα να ανταγωνιστεί την αγορά της Τουρκίας. Ενώ πρόσθεσε ότι “κάποια άλλα μέτρα, που θα λάβει το υπουργείο επικεντρώνονται στην εκπαίδευση του προσωπικού, στην καλύτερη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού της Κυβέρνησης για τον τουρισμό, με σκοπό να φτάσει σταδιακά στα 30 εκατ. ευρώ”. Τέλος, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης εξέφρασε την ελπίδα “οι Ολυμπιακοί Αγώνες να φέρουν περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024