Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧριστοδουλάκης: Ενημέρωση Βρετανών επενδυτών για τα επενδυτικά σχέδια της Ε.Τ.Α. ΑΕ

Χριστοδουλάκης: Ενημέρωση Βρετανών επενδυτών για τα επενδυτικά σχέδια της Ε.Τ.Α. ΑΕ

Η πρώτη παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων της ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα στο εξωτερικό έγινε εχθές, Τρίτη, από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο. Όπως […]

Η πρώτη παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων της ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα στο εξωτερικό έγινε<...> εχθές, Τρίτη, από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα πολλοί και σημαντικοί λόγοι για να επενδύσει κάποιος ξένος επιχειρηματίας, καθώς εκτός από την οικονομική σταθερότητα και την ταχύτατη ανάπτυξη της οικονομίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο για μεγάλες επενδύσεις.

Ο κ. Χριστοδουλάκης κάλεσε τους ξένους επενδυτές, που παραβρέθηκαν σε σχετική εκδήλωση στο Λονδίνο, να συμμετάσχουν στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Η ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, είπε ο υπουργός, θα δώσει τη δυνατότητα συμπράξεων και συνεργασιών στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεράστιας περιουσίας του ΕΟΤ.

Στην εκδήλωση ο κ. Χριστοδουλάκης ανέλυσε την τουριστική πολιτική της Ελλάδας στόχος της οποίας, όπως είπε, είναι να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός μια ποιοτικότερη διάσταση και να δημιουργηθούν νέα τουριστικά προϊόντα περισσότερο ελκυστικά για τους ξένους επισκέπτες και πιο αποδοτικά για τους επενδυτές.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, κ. Τάσος Χωμενίδης, επεσήμανε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ έως το 2004.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ειδικότερες περιπτώσεις εκτάσεων και ακινήτων του ΕΟΤ που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων όπως: Τα 1.650 στρέμματα στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου μπορεί να γίνει θεματικό πάρκο, ξενοδοχειακό συγκρότημα κλπ., με επένδυση 500 εκατ. ευρώ.
Τα 76 στρέμματα στο Β' Αλίπεδο Βούλας για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου, ενυδρείου, κλπ., με επένδυση 150 εκατ. ευρώ.
Τα 176 στρέμματα στο Α' Αλίπεδο Βούλας για την αξιοποίηση της πλαζ με επένδυση 150 εκατ. ευρώ.
Οι μαρίνες Βουλιαγμένης (επένδυση 80 εκατ. ευρώ), Αλίμου (80 εκατ. ευρώ), Φλοίσβου (120 εκατ. ευρώ) και Ζέας (100 εκατ. ευρώ).
Τα 1.800 στρέμματα στην περιοχή Αφάντου Ρόδου για τη δημιουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, γηπέδου γκολφ, κλπ.
Η έκταση Αγίων Αποστόλων στα Χανιά για τη δημιουργία τουριστικού χωριού, κέντρου θαλασσοθεραπείας κλπ., με συνολική επένδυση 100 εκατ. ευρώ.
Ιαματικές πηγές στα Καμμένα Βούρλα (100 εκατ. ευρώ), στην Υπάτη (70 εκατ. ευρώ), στο Πλατύστομο, στα Μέθανα, στη Νιγρίτα, στην Αιδηψό και στον Καϊάφα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε εκπρόσωπος του χρηματοοικονομικού συμβούλου, που όπως είναι γνωστό είναι η Fuji Bank.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024