Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔ. Αβραμόπουλος: “H κυβέρνηση έχει θέσει στέρεες βάσεις για την έξοδο του ελληνικού τουρισμού από την κρίση”
Επετειακή 40ή έκθεση xenia

Δ. Αβραμόπουλος: “H κυβέρνηση έχει θέσει στέρεες βάσεις για την έξοδο του ελληνικού τουρισμού από την κρίση”

Η γενναία αύξηση των δημοσίων επενδύσεων αποτελεί το μόνο δρόμο για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, τόνισε ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια […]

Η γενναία αύξηση των δημοσίων επενδύσεων αποτελεί το μόνο δρόμο για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, τόνισε ο<...> υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 40ής επετειακής έκθεσης xenia, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου 2008. Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα δώσουν το απαραίτητο οξυγόνο της αύξησης της ζήτησης στις αγορές, προσθέτοντας ότι αυτούς τους δύσκολους καιρούς κανείς δεν μπορεί να δρα μόνος του.

“Οι λύσεις, που προωθεί αυτή τη στιγμή η παγκόσμια κοινότητα”, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, “βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, αλλά αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους είναι ότι η έλλειψη διεθνούς συντονισμού, η έλλειψη ρευστότητας και η έλλειψη επενδύσεων, που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και τη ζήτηση είναι ό,τι είναι το λάδι για τη φωτιά. Δε χρειάζεται να βιώσουμε μέρες μεσοπολέμου για να καταλάβουμε ότι τα σύμφωνα σταθερότητας χάνουν το νόημά τους όταν αυτοαναιρούνται από τις εξελίξεις”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση έχει θέσει στέρεες βάσεις, που θα επιτρέψουν στον ελληνικό τουρισμό να βγει από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και όταν περάσει η κρίση να συνεχίσει να διεκδικεί με επιτυχία αυτό που τού αναλογεί από τις παγκόσμιες αγορές.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη, τέλος, τον ιδρυτή της xenia κ. Τάσο Κούμανη, τονίζοντας ότι με τις εκθέσεις του επί 40 χρόνια συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, προβάλλοντας ό,τι πιο καινοτόμο έχει να δείξει η ελληνική τουριστική βιομηχανία. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ηρακλής Βάλβης, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τις επιπτώσεις της κρίσης στον διεθνή τουρισμό και οι όποιες προβλέψεις γίνονται είναι πρόωρες και επισφαλείς και δεν βοηθούν στην αντιμετώπισή τους. Ο κ. Βάλβης διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ ακολουθούν ένα πρόγραμμα στρατηγικής προσέγγισης των παραδοσιακών, αλλά και των νέων αγορών, με συνεχείς επαφές με τους τουρ οπερέιτορς και τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό θα ξεκινήσει έγκαιρα και στοχευμένα.

Η πολιτική εκπρόσωπος σε θέματα τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, κα `Αντζελα Γκερέκου, τέλος, υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση δεν θα αφήσει αλώβητες τις τουριστικές μετακινήσεις σε όλον τον κόσμο και ότι απαιτείται εθνική στρατηγική, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να έχει τις μικρότερες απώλειες. Επισημαίνεται ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024