Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔεν αποφεύχθηκε η σημερινή απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δεν αποφεύχθηκε η σημερινή απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι προσπάθειες του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου για να βρεθεί λύση στη διαμάχη ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων…

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι προσπάθειες του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας<...> Πάνου Παναγιωτόπουλου για να βρεθεί λύση στη διαμάχη ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Απασχόλησης εξετάσθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου και όλων των ενδιαφερομένων φορέων των δύο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων δεν συμφώνησαν επί της προτάσεως του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής για τη σύναψη Τοπικής Σύμβασης μεταξύ των δύο μερών, με πεδίο ισχύος τον Νομό Αττικής και οι συνδικαλιστές του κλάδου ανακοίνωσαν ότι επιμένουν στην πραγματοποίηση της σημερινής απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Νομό Αττικής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε και από τα δύο μέρη να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις εντάσεις και να προφυλάξουν από κοινού, πάνω από τις όποιες διαφωνίες και διαφοροποιήσεις τους, την μεγάλη υπόθεση του Ελληνικού Τουρισμού, στη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την πλευρά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών – εκπροσώπων του κλάδου έλαβαν μέρος οι: Χρήστος Κατσώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων, Λεωνίδας Καραθανάσης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού, Κώστας Σχίζας, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων, Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Σωματείου «Metropolitan», Δημήτρης Φούντας, Πρόεδρος Σωματείου «Ledra Marriott», Ηλίας Τσάμης, Πρόεδρος Σωματείου «N.J.V. Athens Plaza».

Από την πλευρά των ξενοδόχων εκπροσώπησαν τον κλάδο οι: Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος Ελλήνων Ξενοδόχων Αττικής, Μάκης Καλλίγερος, Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – «Εσπέρια», Γεράσιμος Φωκάς, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – «Ηλέκτρα», Αριστοτέλης Διβάνης, «Κάραβελ», Παντελής Μαντωνανάκης, «Grand Resort» Λαγονήσι, Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, Όμιλος «Grecotel», Γιώργος Γαλανάκης, Πρόεδρος εταιρείας «Hyatt», Νίκος Δάνδολος, Διευθύνων Σύμβουλος «Λάμψα» & «Hyatt», Ανδρέας Μελετίου, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού «Ledra Marriott», Κώστας Ανυφαντής, Νομικός Σύμβουλος «Intercontinental», Βασίλης Θεοδωράκης, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου «Grecotel» Δασκαλαντωνάκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024