Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαχείριση της αλλαγής στους τουριστικούς προορισμούς: Στρατηγικές & Δράσεις
3ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού Ρόδου

Διαχείριση της αλλαγής στους τουριστικούς προορισμούς: Στρατηγικές & Δράσεις

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου.

Η διαχείριση της αλλαγής στους τουριστικούς προορισμούς, οι στρατηγικές και δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, είναι το θέμα των εργασιών του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού, το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Rodos Palace της Ρόδου στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2008. Το Φόρουμ Τουρισμού διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου.

Το Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού έχει καθιερωθεί ως θεσμός που στοχεύει στην υλοποίηση του οράματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να καταστεί εργαλείο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παραγωγικών τάξεων. Παράλληλα επιδιώκει να αποτελέσει πύλη διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών, επιστημόνων και στελεχών, καθένας από τους οποίους έχει γνώση και εξειδικευμένη εμπειρία στον τουρισμό.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα επικεντρωθούν στην αλλαγή που παρατηρείται στις επιλογές τουριστικών προορισμών μέσα από τη μελέτη των παραγόντων που συντελούν στο φαινόμενο αυτό. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι αλλαγές λόγω περιβαλλοντικών φαινομένων, αλλά και η ανάδειξη νέων γεωγραφικών τουριστικών αγορών. Παράλληλα θα ερευνηθούν οι διαρθρωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε εταιρικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο προκειμένου να συμβαδίσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις αυτών των φαινομένων.

Κατά την διάρκεια του Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) για τα 50 χρόνια προσφοράς της στην ελληνική τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, “Τα Δωδεκάνησα είναι ένας κορυφαίος προορισμός τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Είναι επιτακτική ανάγκη η θέση αυτή να ενισχυθεί και να αναδειχθεί περαιτέρω. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη δυσμενή παγκόσμια οικονομική συγκυρία όσο και τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη των ατόμων για νέες εμπειρίες, φαινόμενα που έχουν συντελέσει στην δραστική αλλαγή των τουριστικών προορισμών πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η δημιουργία ενός νέου στρατηγικού οράματος για τον τουρισμό τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο προβάλλει ως η άμεση προτεραιότητα για την τουριστική ανάπτυξη”.

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (U.N.W.T.O.), και του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024