Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαγωνισμός για την ενίσχυση (και) της τουριστικής επιχειρηματικότητας
Πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Διαγωνισμός για την ενίσχυση (και) της τουριστικής επιχειρηματικότητας

Πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων (Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011) για τον διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” (Make Innovation Work, MIW), που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το οποίο […]

Πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων (Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011) για τον διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” (Make Innovation Work, MIW)<...>, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το οποίο πήρε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ανακαλύψει μια επιχειρηματική πρόταση με προοπτικές ανάπτυξης για μια ανταγωνιστική Ελλάδα.

Στο διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε Έλληνας ή Κύπριος πολίτης ή νομική οντότητα, καθώς και άτομα της ευρύτερης ελληνικής διασποράς.

Το πρώτο βραβείο είναι 100.000 δολάρια. Πέραν όμως του χρηματικού επάθλου, η νικήτρια επιχειρηματική πρόταση θα στηριχθεί νομικά, τεχνολογικά και οργανωτικά κατά την υλοποίησή της. Τα επιχειρηματικά σχέδια πρέπει να αφορούν σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης:
– Πράσινη Ενέργεια
– Τουρισμός
– Εναλλακτική Γεωργία
– Μεταφορές & Ναυτιλία.

Ειδικά για τον τουρισμό:
Οι υποβληθείσες προτάσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να εστιάζουν:
– Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.
– Στη διαφοροποίηση, με εναλλακτικές μορφές, του παραδοσιακού “καλοκαιρινού” τουρισμού (συνέδρια, κλασική Ελλάδα, αθλητισμός, κ.λπ.).
-Στην υιοθέτηση νέων πολιτικών marketing, για την καλύτερη εμπορική τοποθέτηση της εικόνας της χώρας.
-Στην ανάπτυξη νέων ειδών εκδηλώσεων, για την αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το εξωτερικό (φεστιβάλ, αθλητικά τουρνουά, εκπαιδευτικές εκδρομές, κ.ά.).
-Στην ενδυνάμωση του “εγχώριου” τουρισμού.
– Στην ανάπτυξη νέων εγχειρημάτων (π.χ. ειδικών θεματικών πάρκων).

Η πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη μεγάλων διεθνών και τοπικών εταιρειών και οργανισμών, αλλά και με την υποστήριξη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.miw.gr.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024