Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιεθνής συνάντηση με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας

Διεθνής συνάντηση με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από σειρά συναντήσεων με θέμα την “τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας”. Καλεσμένοι ήταν ειδικοί του τουριστικού τομέα από την Κύπρο, την Αυστρία […]

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από σειρά συναντήσεων με θέμα την “τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής<...> της Έδεσσας”. Καλεσμένοι ήταν ειδικοί του τουριστικού τομέα από την Κύπρο, την Αυστρία και την Ελλάδα, από τον χώρο των επιχειρήσεων σχεδιασμού και υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων τουριστικής ανάπτυξης, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη με βάση την υφιστάμενη κατάσταση στην Έδεσσα και την περιοχή, προκειμένου η περιοχή να αναγνωρισθεί ως τουριστικός προορισμός με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής κατανάλωσης, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην ατζέντα της συνάντησης παρουσιάσθηκε με αναλυτικές εισηγήσεις από τους κ.κ. Μίντση Γ. και Κυριακού Ε., η υφιστάμενη κατάσταση στην Ορεινή Πέλλα και την Έδεσσα αντίστοιχα. Στόχος ήταν η αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων προκειμένου να διαμορφωθεί άμεσα μια πρώτη προσέγγιση ως προς το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, έτσι ώστε να δοθεί η πλατφόρμα της συζήτησης.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν η σημαντική αλλά όχι πλήρης και σε μεγάλο βαθμό τμηματική παρέμβαση σε σημαντικά κομμάτια της πόλης, που θεωρούνται κόμβοι στην διαδικασία αναγνώρισής της ως τουριστικού προορισμού με συγκεκριμένο προφίλ. Ωστόσο επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης κάθετων και οριζόντιων συνεργασιών (Δήμος, Ιδιώτες – Δίκτυα επιχειρήσεων) προκειμένου τα προβλήματα από άτακτες χρηματοδοτήσεις των έργων να έχουν συγκεκριμένο συντονισμό, εστιασμένα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα με συγκεκριμένα προγράμματα, όπως αυτά ορίζονται από τις διεθνείς αγορές.

Ο δήμαρχος Έδεσσας τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης του προτύπου του εναλλακτικού τουρισμού στην όλη διαδικασία, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για όλη την περιοχή και να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του όποιου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης. Τόσο οι καλεσμένοι όσο και οι τοπικοί εκφράσθηκαν θετικά στην συνέχιση και επίσπευση των παρεμβάσεων, που αντανακλούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών που ταυτόχρονα θα εισπράττουν και οι επισκέπτες (Αστική Παρέμβαση, κλπ).

Η συνάντηση έκλεισε με περιήγηση της Έδεσσας ενώ έπειτα από δομημένη συζήτηση προέκυψαν προτάσεις ως προς τα στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν και πώς αυτά θα εφαρμοσθούν με βάση τις δυσκολίες που έχουν εντοπισθεί. Σύντομα ο Δήμος της Έδεσσας θα καταθέσει συνολικά την πρόταση για συζήτηση προκειμένου η ανάπτυξη του σχεδίου και των εφαρμογών να τεθεί κάτω από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι όλοι είναι χρήσιμοι στην εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου, μιας και ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης αγγίζει όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Στην συνάντηση συμμετείχε μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Έδεσσας αποτελούμενο από τους κ.κ. Σόντρα Ιωάννη, δήμαρχο Έδεσσας, τους αντιδημάρχους Δίου Αναστάσιο, Δασκάλου Χρήστο και Πέγιο Χρήστο, και τους δημοτικούς συμβούλους Αργυρό Νικόλαο, Φουνταλή Μιχάλη και Νάκη Πασχαλίδη, πρόεδρο της ΔΕΚΕ. Η συνάντηση συντονίσθηκε από τον καθηγητή κ. Μίντση, εκ μέρους της Αναπτυξιακής Πέλλας. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, στελέχη του Δήμου Έδεσσας και της δημοτικής επιχείρησης “Καταρράκτες Έδεσσας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024