Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία διεθνούς αεραθλητικής ακαδημίας στην Ικαρία

Δημιουργία διεθνούς αεραθλητικής ακαδημίας στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ. Εγκρίθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και την Διεθνή Αεραθλητική Επιτροπή η δημιουργία Διεθνούς Αεραθλητικής Ακαδημίας στην Ικαρία. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο TDN ο Έπαρχος Ικαρίας κ. Στέφανος […]

ΙΚΑΡΙΑ. Εγκρίθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και την Διεθνή Αεραθλητική Επιτροπή η δημιουργία<...> Διεθνούς Αεραθλητικής Ακαδημίας στην Ικαρία<.>.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο TDN ο Έπαρχος Ικαρίας κ. Στέφανος Παμφίλης, η πορεία των ενεργειών βρίσκεται στην οργάνωση του κατάλληλου φορέα για την ολοκλήρωση του έργου.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο) και στόχος τους είναι ίδρυση Διεθνούς Αεραθλητικής Ακαδημίας (Δ.Α.Α.) και η κατασκευή Βωμού Αφής της Φλόγας, σύμβολο του παγκόσμιου αεραθλητισμού.
Οι δραστηριότητες της Διεθνούς Αεραθλητικής Ακαδημίας θα περιλαμβάνουν:

  • Εκπαίδευση
  • Συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις
  • Φιλοξενία των αθλητών και όσων σχετίζονται με τον αεραθλητισμό
  • Μελέτες και εφαρμογές αεραθλητικών δραστηριοτήτων

Το κτιριακό συγκρότημα της έδρας της Δ.Α.Α. θα αποτελείται από:

  • Συνεδριακό κέντρο 300 ατόμων
  • Αίθουσα συμβουλίου 100 ατόμων
  • 2 δορυφορικές αίθουσες των 50 ατόμων η κάθε μία
  • Μουσείο ομοιωμάτων Πτητικών Μέσων από διεθνείς αεραθλητικές δραστηριότητες ή/και ερασιτεχνικές επαγγελματικές κατασκευές κάθε είδους, και θα είναι εξοπλισμένο με αμφιθέατρο, σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή και διάχυση της αεροπορικής ιδέας και της εξέλιξης της από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Το μουσείο εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα και στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού
  • Συγκρότημα 'εξομοίωσης πτήσεων' για εκπαίδευση
  • Εστιατόριο, κολυμβητική δεξαμενή, δωμάτια ύπνου 30 ατόμων και βιβλιοθήκη.

Επίσης, θα δημιουργηθεί Βωμός Αφής της Ικαρίου Φλόγας, η οποία θα μεταφέρεται από την ία στη χώρα, κάθε φορά που θα διοργανώνει τους Παγκόσμιους Αεραθλητικούς Αγώνες.
Η συνολική δαπάνη των έργων προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. δραχμών. Η περίοδος ολοκλήρωσης απαραίτητων υποδομών και η έναρξη λειτουργίας Ακαδημίας εκτιμάται ότι θα είναι το έτος2002< Παράλληλα με τααναφερόμενα έργα, το υπουργείο επεκτείνει τις εγκαταστάσεις υφιστάμενου αεροδρομμεαϋπολογισμού2,5 δ/B>κειμένουενισχυθείυποστηριχθεί πς η Διεθνήή Ακία ίας.
Είναιφανές ότι ργο αυτό θα έχει θετικές αθλές, κοινων, εθν οικονομριστ επιπτώ στην ευρύτερη περιοχή Αιγαίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024