Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας
Κρουαζιέρα

Δημιουργία Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας

Ευρεία σύσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, για την αναπτυξιακή προοπτική της κρουαζιέρας, με βασικό σκοπός της το διάλογο με όλους τους φορείς που σχετίζονται με την κρουαζιέρα, καθώς και τη χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής.

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη  για την αναπτυξιακή προοπτική της κρουαζιέρας που συγκάλεσαν χθες από κοινού ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Βασικός σκοπός της ευρείας σύσκεψης ήταν ο διάλογος με όλους τους φορείς που σχετίζονται με την κρουαζιέρα, καθώς και η χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής, απέναντι σε έναν τομέα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, συμμετείχαν όλοι οι θεσμικοί φορείς του τουρισμού και του θαλασσίου τουρισμού, οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας, οι διοικήσεις των λιμένων κρουαζιέρας, καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μετά την ολοκλήρωσή της, ο κ. Βαρβιτσιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Με την υπουργό Τουρισμού και αγαπημένη φίλη, Όλγα Κεφαλογιάννη, συγκαλέσαμε σήμερα μία σύσκεψη με όλους τους φορείς της κρουαζιέρας. Για μας, για την Κυβέρνηση αυτή, για τον τόπο, αποτελεί εθνικό αναπτυξιακό στοίχημα να διευρύνουμε τα οφέλη από την κρουαζιέρα, που είναι μια μορφή θαλασσίου τουρισμού από την οποία η χώρα έχει να κερδίσει πολλά. Γι’αυτόν το λόγο καταλήξαμε στη δημιουργία μίας Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας, η οποία θα έχει στόχο να λύνει προβλήματα που ανακύπτουν κάθε μέρα.

Η φετινή χρονιά ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα. Είχαμε μία αύξηση 13%, ενώ ακόμη και σήμερα έχουμε κρουαζιερόπλοια σε διάφορους προορισμούς στη χώρα και, ιδιαίτερα στον Πειραιά. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να αυξήσουμε τους προορισμούς, να αυξήσουμε τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν και, βέβαια, να αυξήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Τουρισμού γιατί με την προσπάθεια που έχει κάνει, έχει ανατρέψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχει προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και βρίσκεται δίπλα σε όλους τους φορείς του θαλασσίου τουρισμού και τις ανάγκες που έχουν για την ανάπτυξη αυτού του κλάδου”.

Η υπουργός Τουρισμού, με τη σειρά της δήλωσε: “Θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον υπουργό, τον εξαιρετικό συνάδελφο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη της πιο σημαντικής για την Ελλάδα ειδικής μορφής τουρισμού, που είναι ο θαλάσσιος τουρισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο την κρουαζιέρα όσο και το yachting. Μετά από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας έχει υπάρξει πλέον θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού και αυτό έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Και σήμερα, στη σύσκεψη για την κρουαζιέρα, είδαμε πώς μπορεί η Ελλάδα, κρατώντας και διατηρώντας τη φυσιογνωμία του τοπίου και την ιδιαιτερότητα που έχουν τα νησιά μας και οι θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, να αναπτύξει περαιτέρω την κρουαζιέρα η οποία, θέλω εδώ να σημειώσω, μετριέται χωριστά στα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε στον τουρισμό. Όταν λοιπόν μιλάμε για το 2014 ως ένα εξαιρετικό έτος για τον τουρισμό -μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό- και μιλάμε για πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες, δεν συνυπολογίζονται σε αυτά οι επιπλέον 2 εκατ. επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για την κρουαζιέρα. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι ότι η Ελλάδα, η οποία πλέον έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που έχει από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και, ιδιαιτέρως, του home-porting, το οποίο δίνει 10 φορές περισσότερα έσοδα για την ελληνική οικονομία από ότι η απλή κρουαζιέρα.

Ευχαριστώ και πάλι τον υπουργό και πολύ καλό συνάδελφο, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και όλους τους φορείς της κρουαζιέρας και τα λιμενικά ταμεία που βρέθηκαν εδώ σε μία σύσκεψη που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας, για τις τοπικές κοινωνίας, αλλά και εν γένει  την εθνική οικονομία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024