Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔημήτρης Αβραμόπουλος: Ποιοτική επανάσταση στον τουρισμό

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ποιοτική επανάσταση στον τουρισμό

Με στόχο μια ποιοτική επανάσταση στον τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέτει ενώπιον των ευθυνών τους, και με βάση την αρχή της συνυπευθυνότητας, το σύνολο των φορέων της χώρας, που έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τον τουρισμό…

Με στόχο μια ποιοτική επανάσταση στον τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέτει<...> ενώπιον των ευθυνών τους, και με βάση την αρχή της συνυπευθυνότητας, το σύνολο των φορέων της χώρας, που έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τον τουρισμό.

Σε παρέμβασή του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, με την ευκαιρία της 20ης Philoxenia, που διοργανώνει η Helexpo υπό την αιγίδα του υπουργείου και του ΕΟΤ, από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του τουρισμού για την κοινωνική συνοχή και την ευημερία. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος για το νέο της ρόλο, ενώ εξήρε τη συμβολή της Philoxenia προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Αβραμόπουλος επαίνεσε τη δράση των ιδιωτών στον τομέα του τουρισμού και ανακοίνωσε ότι στο νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον τουριστικό τομέα. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη, τη λειτουργία γραφείων του ΕΟΤ, στη Λευκωσία, την Κωνσταντινούπολη το Βελιγράδι, καθώς και στις πρωτεύουσες όλων των νομών της Ελλάδας, αλλά και σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παράλληλα, είπε, ενισχύονται με στελέχη και νέες τεχνολογίες οι πρεσβείες μας στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, ενώ αναφερόμενος στη μεταΟλυμπιακή εποχή, μίλησε και πάλι για νοικοκύρεμα και ποιότητα, τονίζοντας ότι, δεν πρέπει το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε υπέρ της χώρας μας, να εξανεμιστεί από οποιαδήποτε κακή συγκυρία ή φιλοξενία, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας. Στο επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε, θα συγκληθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, καθώς και η διευρυμένη διάσκεψη γραμματέων των περιφερειών και η συνάντηση με τις ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ. “Εάν δεν τα καταφέρουμε τώρα δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ”, τόνισε ο υπουργός δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου του για το τουριστικό μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της Helexpo κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, χαρακτήρισε τον τουρισμό ως το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, αλλά, και τη βασική συνιστώσα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, ενώ αναφερόμενος στους στόχους του συνόλου των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό -και τους οποίους προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η Philoxenia, μίλησε για υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των τουριστικών καταλυμάτων και για την αύξηση της τουριστικής περιόδου, σε όλη τη χώρα, δώδεκα μήνες το χρόνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024