Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιοργανώνεται το 2ο Forum Δελφών
Διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Διοργανώνεται το 2ο Forum Δελφών

Το 2ο Forum Δελφών, ως Διαρκής Πλατφόρμα Συνεργασίας για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές, διοργανώνεται στις 17 και 18 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού […]

Το 2ο Forum Δελφών, ως Διαρκής Πλατφόρμα Συνεργασίας για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές, διοργανώνεται στις 17<...> και 18 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου.

Υλοποιείται, στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας της Ελλάδος και του Λουξεμβούργου με την ενεργό υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών.

Στόχος του Forum είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη του Προγράμματος, μετά την Διακήρυξη του 1ου Forum των Δελφών τον Μάιο του 2006, έχοντας υπόψη ότι οι πολιτιστικές διαδρομές είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, την προσέγγιση των πολιτισμών, την αειφόρο ανάπτυξη και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού αλλά και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η Πλατφόρμα των Δελφών για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στο 2ο Forum, κάλεσε εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, η Unesco, το Ιcomos, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ευρωβουλευτές και εκπρόσωπους Υπουργείων Πολιτισμού της Ευρώπης, να παρουσιάσουν τις σημερινές θέσεις τους για τις πολιτιστικές διαδρομές και τον πολιτιστικό τουρισμό στην Ευρώπη.

Θα εξετάσουν τα προβλήματα και νέους τρόπους διαχείρισης και χρηματοδότησής των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και οικονομικά πρότυπα για την προώθηση του προορισμού «ΕΥΡΩΠΗ» μαζί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.

Θα συζητήσουν για τα σύγχρονα εργαλεία και τα τουριστικά προϊόντα των πολιτιστικών διαδρομών αλλά και για τον ηθικό και υπεύθυνο τουρισμό που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και την πολιτιστική τους ταυτότητα, λαμβάνει υπόψη τον πολιτισμό και τις αξίες της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής της Ευρώπης με την πολυμορφία που την χαρακτηρίζει.

Την 1η ημέρα των εργασιών του Forum, θα απονεμηθεί το Βραβείο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρ στον Νέο της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του καθιερωμένου βραβείου του Ιδρύματος της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής «Aγιος Μαρτίνος της Τουρ».

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Conseil d’Orientation pour les Itineraires Culturels) στο οποίο προεδρεύει η Ελλάδα από το 2009.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024