Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔρομολογείται η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης visa
Συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Δρομολογείται η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης visa

Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις Ελληνικές Αρχές στο εξωτερικό, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες ταχύτερης παροχής προς τους δυνητικούς επισκέπτες της Ελλάδας. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους, ενώ επίσης έχουν αυξηθεί τα σημεία εξυπηρέτησης ενδιαφερομένων.

Η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης θεώρησης εισόδου στη χώρα μας (visa)  και η διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό, συζητήθηκαν σε συνάντηση συντονιστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

“Ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και συλλογική ευθύνη. Για το λόγο αυτό, είναι απολύτως απαραίτητο να προχωρήσουμε στη χάραξη τουριστικής πολιτικής μέσα από τη συνεννόηση και το διαρκή διάλογο με άλλα υπουργεία. Αυτός είναι ο πυρήνας των πολιτικών μας. ‘Χτίζουμε’ πολύτιμες συνέργειες, για να μπορέσουν οι επιμέρους άξονες της πολιτικής μας να υλοποιηθούν αποτελεσματικά, γρήγορα, με περισσότερα άμεσα οφέλη για τον κλάδο και ακόμα περισσότερα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία μας.

Σημαντική θέση σε αυτή τη διαδικασία κατέχει το Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο Υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος. Ένας πολύτιμος θεσμικός ‘σύμμαχος’ και συνοδοιπόρος μας, σε πολλά, εξειδικευμένα θέματα, όπως για παράδειγμα την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης θεώρησης εισόδου στη χώρα μας (visa). Θεωρώ αυτονόητο ότι αν θέλουμε να αυξήσουμε ουσιαστικά τις εισροές τουριστών, θα πρέπει να βελτιώσουμε σημαντικά τη λειτουργία του υπάρχοντος μηχανισμού.
 
Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις Αρχές μας στο εξωτερικό, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες ταχύτερης παροχής προς τους δυνητικούς επισκέπτες της Ελλάδας. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους, ενώ επίσης έχουν αυξηθεί τα σημεία εξυπηρέτησης ενδιαφερομένων, ακόμα και σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν προξενικές Αρχές. Αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις, σε ένα θέμα που αποτελούσε μείζονα προεκλογική μας δέσμευση για τον τουρισμό, και ήδη υλοποιείται.

Άλλο ένα σημείο συνεργασίας που διαμορφώσαμε, εστιάζει στη διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό. Περάσαμε δυόμισι πολύ δύσκολα χρόνια με διαρκείς έκτακτες περιστάσεις, κλιμακούμενη κοινωνική ένταση και συχνά εχθρικές συνθήκες για τον τουρισμό μας. Αυτό που θέλουμε τώρα, είναι από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών να αντιμετωπίσουμε αυτές τις εκρηκτικές καταστάσεις, αξιοποιώντας εξειδικευμένους ανθρώπους, με γνώσεις μάρκετινγκ και διαχείρισης κρίσεων.

Κλείνοντας, θέλω να υπογραμμίσω ότι όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα φέτος για τον Τουρισμό μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να ελπίζουμε σε ανάκαμψη, με θεσμικές συνέργειες σαν και αυτή. Η σύμπραξη του Υπουργείου Εξωτερικών στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει είναι πολύτιμη”.

Η κα Κεφαλλογιάννη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις μειωμένες κρατήσεις μέχρι το Μάιο και τις προοπτικές που διαμορφώνονται, τόνισε, ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια ανάκαμψη στις κρατήσεις, αλλά υπάρχει απόσταση για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Η κα Κεφαλογιάννη συμπλήρωσε ότι είναι κρίσιμο στην παρούσα φάση να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ώστε ο τουρισμός να μην επηρεασθεί από αρνητικά φαινόμενα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024