Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔρομολογήθηκε η μετεξέλιξη του ΞΕΕ σε Τουριστικό Επιμελητήριο
Τουριστική πολιτική

Δρομολογήθηκε η μετεξέλιξη του ΞΕΕ σε Τουριστικό Επιμελητήριο

Το Τουριστικό Επιμελητήριο ήταν και είναι πάγιο αίτημα του συνόλου του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι θα δώσει την ευρύτητα και τη διάσταση που αρμόζει στον τουρισμό, θα ενισχύσει την αντιπροσώπευση και την αποτελεσματικότητά του κλάδου και θα αποτελέσει τον επίσημο θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα τουρισμού.

Η δρομολόγηση του Τουριστικού Επιμελητηρίου ήταν το θέμα της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τους προέδρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γιώργο Τσακίρη και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Λύσανδρο Τσιλίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η κα Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΞΕΕ και ο κ. Στάθης Σκρέτας, γενικός γραμματέας του ΗΑΤΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι ΞΕΕ και ΗΑΤΤΑ ενημέρωσαν την υπουργό για την μεταξύ τους συζητήσεις για τη μετεξέλιξη του ΞΕΕ σε Τουριστικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι το Τουριστικό Επιμελητήριο ήταν και είναι πάγιο αίτημα του συνόλου του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι θα δώσει την ευρύτητα και τη διάσταση που αρμόζει στον τουρισμό, θα ενισχύσει την αντιπροσώπευση και την αποτελεσματικότητά του κλάδου και θα αποτελέσει τον επίσημο θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα τουρισμού.

Στη μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε Τουριστικό, στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΗΑΤΤΑ, εκπροσωπώντας τα τουριστικά γραφεία, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη δομή του Επιμελητηρίου, οι οποίες έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024