Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΔυναμική προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό στη γερμανική αγορά
Εκθέσεις

Δυναμική προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό στη γερμανική αγορά

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας συναντήθηκαν και με τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό και οι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες  που ανοίγονται με το νέο νόμο που  θέσπισε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για το θεματικό τουρισμό, παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού της Γερμανίας, “ΒΟΟΤ“.

Το υπουργείο εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, και η Ελλάδα είχε δυναμική και αναβαθμισμένη παρουσία στην έκθεση, στο Ντίσελντορφ στις 19-27 Ιανουαρίου, με δύο περίπτερα του ΕΟΤ.

Το πρώτο περίπτερο ήταν για το θαλάσσιο τουρισμό, με συνεκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Κρήτης και το δεύτερο για τον καταδυτικό τουρισμό, με συνεκθέτεςαπό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με τον διευθυντή της έκθεσης κ. Πέτρο Μιχελιδάκη τον οποίο ενημέρωσε για την προτεραιότητα του υπουργείου και της κας Κουντουρά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, για το σχεδιασμό και τις δράσεις του υπουργείου στην προώθηση και προβολή του γιώτινγκ και των καταδύσεων, ενώ συζήτησαν για την ενισχυμένη ελληνική παρουσία στην “ΒΟΟΤ”, με 35 συμμετοχές και σε έκταση 1.250 τ.μ.

Ο κ. Τζιάλλας παρέστη επίσης στην εκδήλωση Blue Motion Night της ΒΟΟΤ MESSE, όπου ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό απένειμε τα βραβεία “Ocean Awards” σε διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, για τη συμβολή τους  στη διατήρηση της καθαρότητας και στη βιωσιμότητα των θαλασσών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Τζιάλλας και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, κα Βίκυ Στρούμπου συναντήθηκαν με τον Michael Hanné, γενικό διευθυντή του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου, και στην πρόταση του κ. Hanné για κοινή εκδήλωση με τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο, με αφορμή τη συνεχόμενη εντυπωσιακή αύξηση των πτήσεων από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προς ελληνικούς προορισμούς.

Την έκθεση και το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν επίσης ο αναπλ. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Τζιάλλας συζήτησε επίσης  με τους Έλληνες συνεκθέτες για την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση και τη στήριξη του υπουργείου στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Η έκθεση είχε 2.000 εκθέτες από 73 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε συνολικά τα 250.000 άτομα.

Στη ΒΟΟΤ, o γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, η γενική πρόξενος στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο αναπλ. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, κα Βίκυ Στρούμπου.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022
23/11/2022
22/11/2022
21/11/2022