Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕ.Τ.Α. Α.Ε.: Βαδίζει σταθερά προς την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Ε.Τ.Α. Α.Ε.: Βαδίζει σταθερά προς την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building) για τα προμέτοχα της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. Η έκδοση, ύψους 700 εκατ. ευρώ (240 δισ. δρχ. περίπου, […]

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building) για τα προμέτοχα της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα<...> Α.Ε.

Η έκδοση, ύψους 700 εκατ. ευρώ (240 δισ. δρχ. περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στο 20-25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΑ<.> βάσει της αποτίμησής της που υπολογίζεται στο 1 τρισ. δρχ.), έχει ήδη καλυφθεί, αφού το ενδιαφέρον, τόσο από ξένους όσο και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές είναι έντονο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου.

Μετά την διάθεση των προμετόχων, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την εισαγωγή της ΕΤΑ στο Χρηματιστήριο.

Ανάδοχοι της έκδοσης αναμένεται να είναι η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, η EFG Eurobank Ergasias/EFG Finance και η NBG International, ο επενδυτικός "βραχίονας" της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο. Οι τίτλοι θα είναι τριετούς διάρκειας, ενώ η βαθμολογία τους θα είναι Α2 (στην κλίμακα της Moody's) και A (στην κλίμακα των Fitch IBCA και Standard & Poor's).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024