Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκαίνια αρχαιολογικού μουσείου στην Κίσσαμο

Εγκαίνια αρχαιολογικού μουσείου στην Κίσσαμο

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγινε την Κυριακή, η τελετή εγκαινίων του νέου αρχαιολογικού μουσείου Κισσάμου. Κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αφού […]

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγινε την Κυριακή, η τελετή εγκαινίων του νέου αρχαιολογικού μουσείου Κισσάμου<...>. Κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αφού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, κάλεσε τις υπηρεσίες της αρχαιολογίας να γίνουν περισσότερο ευέλικτες και λειτουργικές.

Το αρχαιολογικό μουσείο Κισσάμου στεγάζεται στο ενετοτουρκικό μνημείο της πόλης, το οποίο είναι γνωστό ως διοικητήριο. Βρίσκεται στο χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό τμήμα, στη θέση που καταλάμβανε ο οικιστικός πυρήνας της ενετοκρατίας έξω από το βενετσιάνικο κάστρο το Castel Chissamos.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες με βάση χρονολογικά και τοπικά κριτήρια και είναι κατανεμημένη στο ισόγειο και τον όροφο του κτιρίου. Το σύνολο της έκθεσης του μουσείου περιλαμβάνει πληροφορικό και εποπτικό υλικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024