Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκαίνια της 25ης Philoxenia σήμερα από την υφυπουργό Τουρισμού
Παρουσία του Π. Γερουλάνου η απονομή των Βραβείων Μορφέας

Εγκαίνια της 25ης Philoxenia σήμερα από την υφυπουργό Τουρισμού

Με 800 εκθέτες από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων 11 κρατικές συμμετοχές, με ιδιαίτερα επίκαιρες και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, και με πολιτιστικές εκδηλώσεις γεμάτες χρώμα Ελλάδας ανοίγουν αυλαία σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Με 800 εκθέτες από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων 11 κρατικές συμμετοχές, με ιδιαίτερα επίκαιρες και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως<...> το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, και με πολιτιστικές εκδηλώσεις γεμάτες χρώμα Ελλάδας ανοίγουν αυλαία σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και η παράλληλη Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA της HELEXPO.

Χώρες προέλευσης των ξένων εκθετών της 25ης Philoxenia είναι οι: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Γερμανία, Γκάνα, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Βρετανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία κα Ινδονησία, ενώ οι 11 χώρες που συμμετέχουν με οργανωμένες κρατικές συμμετοχές είναι οι Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία και Τυνησία.

Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται, επίσης, από ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα hosted buyers. Έχουν προσκληθεί 70 tour operators από 22 χώρες. Αντίστοιχα η Έκθεση πλαισιώνεται και από πρόγραμμα hostedmedia και από πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που αναδίδουν και διαδίδουν ανά την υφήλιο το ξεχωριστό “χρώμα” της Ελλάδας.

Τις δύο εκθέσεις και το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού θα εγκαινιάσει η υφυπουργός Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, την Πέμπτη στις 8 μ.μ. (στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι.Βελλίδης”). Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων “Philoxenia Tourism Awards” στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, που αναδεικνύονται από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα είναι η κα Έμυ Λιβανίου, ενώ η απονομή των βραβείων θα συνοδεύεται και από μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση της κας Νίνας Λοτσάρη.

Αντίστοιχα, τo βράδυ της Παρασκευής, 30 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Βραβείων “Μορφέας” στους “καλύτερους των καλύτερων” του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου, κατόπιν αξιολόγησης από τους πιστοποιημένους “μυστικούς επιθεωρητές» της TUV-HELLAS για λογαριασμό της Philoxenia. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος και η υφυπουργός Τουρισμού. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι οι παρουσιαστές της εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”, κα Σταυρούλα Τσιτσιμπίκου και κ. Γιώργος Αμυράς.

Σημαντικό πόλο ενδιαφέροντος της φετινής διοργάνωσης αποτελεί το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, με θέμα “Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα – Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη”, που διοργανώνουν η HELEXPO και η Europress Media Group (EMG), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και με την υποστήριξη του Διεθνούς Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ), του περιοδικού European Business Review και της έκδοσης “Best of Greece”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024