Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου του ΕΟΤ στη FITUR
Συναντήσεις της Α. Γκερέκου με φορείς του ισπανικού τουρισμού

Εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου του ΕΟΤ στη FITUR

Στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης FITUR στη Μαδρίτη παραβρέθηκε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου. Η έκθεση, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την τουριστική βιομηχανία, δίνει τη δυνατότητες σε επαγγελματίες και θεσμικούς φορείς να συνεισφέρουν…

Στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης FITUR στη Μαδρίτη παραβρέθηκε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα<...> Aντζελα Γκερέκου. Η έκθεση, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την τουριστική βιομηχανία, δίνει την δυνατότητες σε επαγγελματίες και θεσμικούς φορείς να συνεισφέρουν στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών που ισχύουν για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

H υφυπουργός πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου του ΕΟΤ, παρουσία και εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ. Στον χαιρετισμό της η κα Γκερέκου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Ελλάδος στον τουρισμό, τα οποία μπορεί να αναζητήσει ο κάθε επισκέπτης στα τοπικά προϊόντα, στο νησιωτικό σύμπλεγμα και τις ακτογραμμές, στην ελληνική γαστρονομία, στον θρησκευτικό τουρισμό, στο θαλάσσιο τουρισμό, και σε κάθε άλλη ειδική μορφή τουρισμού που η χώρα έχει τις δυνατότητες να προσφέρει. Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η υφυπουργός ανέφερε ότι “η οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ισπανία, για την οποία επίσης ο τουρισμός αποτελεί βαριά βιομηχανία, έρχονται καλύτερες μέρες”. Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκε και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η υφυπουργός είχε συναντήσεις με Ισπανούς φορείς του τουρισμού, Tour Operators και εκπροσώπους της ισπανικής αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς την χώρα μας, όχι μόνο από την Ισπανία αλλά και από τις ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στο περιθώριο των εγκαινίων της FITUR η Υφυπουργός είχε συναντήσεις με τον ομόλογό της Joan Mesquida Ferrando, Υπουργό Τουρισμού της Ισπανίας , και την Υπουργό Ισότητας Bibiana Aido. Στην συνάντηση με τον Ισπανό Υπουργό Τουρισμού της Ισπανίας συζητήθηκαν διμερή θέματα και η ανάγκη να τονωθεί η τουριστική αγορά, ειδικά τώρα που η Ισπανία έχει την Προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Στην συνάντηση με την κα Aido συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στις προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Τέλος, χθες, η κα Γκερέκου παραβρέθηκε στο CSIC (Ίδρυμα Ισπανικών Μελετών ) και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά την διάρκεια της παρουσίασης του 7ου τόμου του Ελληνο-ισπανικού λεξικού που επιμελήθηκε ο καθηγητής Adrados, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της αρχαίας Ελληνικής παγκοσμίως, παρουσία της Βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας. Η κα Γκερέκου εξέφρασε τον θαυμασμό για την προσωπικότητα του καθηγητή Adrados και την ομάδα του, τονίζοντας τη σπουδαιότητα και την ποιότητα της δουλειάς τους, καθώς αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και το ρόλο της ως βασικό πυλώνα όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών γλωσσών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024