Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕιδική προσφορά των Καλύμνιων ξενοδόχων για την ελληνική οικογένεια
Καλυμνιακή Ενωση Ξενοδόχων

Ειδική προσφορά των Καλύμνιων ξενοδόχων για την ελληνική οικογένεια

Οι διακοπές αποτελούν δικαίωμα για τον Έλληνα εργαζόμενο και πρέπει να είναι προσιτές σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτή τη θέση υποστηρίζει και κάνει πράξη η Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων με την ειδική προσφορά “Κάλυμνος για όλους” που παρουσίασε σε εκδήλωση στην Αθήνα. Οι Καλύμνιοι ξενοδόχοι τονίζουν ότι ειδικά τώρα που υπάρχει μια οξύτατη οικονομική κρίση, θα πρέπει…

Οι διακοπές αποτελούν δικαίωμα για τον Έλληνα εργαζόμενο και πρέπει να είναι προσιτές σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτή τη θέση υποστηρίζει και<...> κάνει πράξη η Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων με την ειδική προσφορά “Κάλυμνος για όλους” που παρουσίασε σε εκδήλωση στην Αθήνα. Οι Καλύμνιοι ξενοδόχοι τονίζουν ότι ειδικά τώρα που υπάρχει μια οξύτατη οικονομική κρίση, θα πρέπει κάθε τουριστικός επαγγελματίας να αντιμετωπίσει τον Έλληνα καταναλωτή με αίσθημα ευθύνης.

Το πρόγραμμα “Κάλυμνος για όλους” απευθύνεται αποκλειστικά στο ελληνικό κοινό και προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για το φετινό καλοκαίρι στα ξενοδοχεία δύο και τριών αστέρων που είναι μέλη της ένωσης. Οι τιμές ξεκινούν από τα 35 ευρώ το δίκλινο με πρωινό για τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο και φτάνουν τα 50 ευρώ για το μήνα Αύγουστο, ισχύουν δε μόνο για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος Απριλίου. Μια εβδομάδα διακοπών για ένα ζευγάρι στοιχίζει από 245 ευρώ (το Μάιο και Οκτώβριο) μέχρι 350 ευρώ (τον Αύγουστο) με πρωινό, ενώ το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια ξεκινά από 385 ευρώ τη χαμηλή σεζόν και δεν ξεπερνά τα 490 ευρώ τον Αύγουστο.

“Με το πρόγραμμα `Κάλυμνος για όλους` θέλουμε να καλύψουμε μια διπλή ανάγκη”, τόνισε ο κ. Νικόλας Ρεΐσης, πρόεδρος της Καλυμνιακής Ένωσης Ξενοδόχων, κατά την παρουσίαση αυτής της ειδικής προσφοράς. “Αφενός την ανάγκη της ελληνικής οικογένειας να κάνει διακοπές με τα περιορισμένα οικονομικά της μέσα και αφετέρου την ανάγκη των ξενοδόχων της Καλύμνου να προσελκύσουν περισσότερους Έλληνες παραθεριστές. Για εμάς είναι κάτι συνηθισμένο να προσφέρουμε τα δωμάτιά μας σε χαμηλές τιμές στα μεγάλα ξένα γραφεία που δεσμεύουν από νωρίς μεγάλον αριθμό δωματίων. Με χαρά παρουσιάζουμε στο ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό μια ειδική προσφορά με ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές αλλά με μία προϋπόθεση: Ότι οι κρατήσεις των δωματίων θα γίνουν μέχρι το τέλος Απριλίου, ώστε να μπορέσει κάθε ξενοδόχος να κάνει τον προγραμματισμό του”.

Το πρόγραμμα “Κάλυμνος για όλους” εκπονήθηκε από την Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με τον δρα Δημήτρη Κούτουλα, ειδικό σύμβουλο τουριστικής ανάπτυξης. “Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος των διακοπών μεταξύ Ελλήνων και ξένων τουριστών”, εξήγησε ο κ. Κούτουλας το σκεπτικό του προγράμματος. “Οι ξένοι μπορούν και κάνουν απείρως πιο φτηνές διακοπές στην Ελλάδα απ’ ότι οι Έλληνες, αφού προγραμματίζουν το ταξίδι τους νωρίς, μας επισκέπτονται όχι μόνο Αύγουστο μήνα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των tour operators που κάνουν μαζικές κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία. Μέσω της ειδικής προσφοράς `Κάλυμνος για όλους` θέλουμε να παρακινήσουμε τον Έλληνα καταναλωτή να διαφοροποιήσει τις ταξιδιωτικές του συνήθειες προκειμένου να ωφεληθεί από τις ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, αποφεύγοντας τις υψηλές χρεώσεις και το συνωστισμό του Αυγούστου. Έτσι βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι ξενοδόχοι που μπορούν να υπολογίζουν με περισσότερη ελληνική πελατεία”.

Η Κάλυμνος αποτελεί έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ταξιδιωτικό προορισμό με όμορφα τοπία και ελκυστικές παραλίες, τον οποίο παρουσίασε η κα Μαρίνα Κουντούρη, μέλος της Καλυμνιακής Ένωσης Ξενοδόχων. Η πλούσια και πολυτάραχη ιστορία της Καλύμνου αποτυπώνεται στα μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί όπως οι αρχαίοι ναοί, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, ενώ τα πολυάριθμα μουσεία αφηγούνται τη διαδρομή των Καλύμνιων μέσα στο χρόνο. Η πλούσια λαϊκή παράδοση και η κληρονομιά των σφουγγαράδων αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Η Κάλυμνος αποτελεί επίσης έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη ραγδαία ανάπτυξη πρωτίστως του αναρριχητικού και δευτερευόντως του καταδυτικού και του σπηλαιολογικού τουρισμού. Προσφέρεται ως βάση για την εξερεύνηση πολλών από τα γειτονικά νησιά καθώς και για θαλάσσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και νησίδες.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του έγκαιρου προγραμματισμού των διακοπών είναι η δυνατότητα να γίνουν κρατήσεις φτηνών εισιτηρίων. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς είτε με απευθείας πτήση στην Κάλυμνο είτε με πτήση στη γειτονική Κω (με μετάβαση 30 λεπτών μέχρι την Κάλυμνο). Επιπλέον, οι επισκέπτες του νησιού θα επωφεληθούν από τις πολύ ελκυστικές τιμές των τοπικών εστιατορίων και λοιπών τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες καθιστούν την Κάλυμνο έναν από τους πλέον προσιτούς προορισμούς της Ελλάδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024