Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕικονική περιήγηση στην αρχαία Αθήνα

Εικονική περιήγηση στην αρχαία Αθήνα

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας του κοινού με την Αθήνα της αρχαιότητας προσφέρει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ειδικότερα το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας `Θόλος` του Ιδρύματος, το οποίο εγκαινιάζεταιτην προσεχή Δευτέρα, […]

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας του κοινού με την Αθήνα της αρχαιότητας προσφέρει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ειδικότερα το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας `Θόλος` του Ιδρύματος, το οποίο εγκαινιάζεται<...>την προσεχή Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Η `Θόλος`, συνολικής χωρητικότητας 132 θέσεων, είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, που μεταφέρουν τον επισκέπτη στην Αρχαία Αγορά, στην οδό των Παναθήναιων, στην Ποικίλη Στοά, στο ναό της Αθηνάς και του Ηφαίστου, το Νομισματοκοπείο και το Πρυτανείο, παρέχοντας κατά αυτό τον τρόπο στο κοινό την ευκαιρία πραγματοποιήσης μιας εικονικής περιήγησης στα σπουδαία μνημεία του παρελθόντος. Στα καθίσματα των θεατών έχουν τοποθετηθεί ειδικά συστήματα πλοήγησης, προκειμένου να χαράζουν οι ίδιοι την πορεία της ξενάγησης τους, ενώ οι 12 προβολείς και τα ειδικά γυαλιά δίνουν πλήρη στερεοσκοπική προβολή στην επιφάνεια της ημισφαιρικής οθόνης του θεάτρου.

Σημειώνεται πως η κατασκευή του έργου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και η ΄Θόλος` αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο του 2007, αποτελώντας ένα ακόμη αξιοθέατο της πόλης των Αθηνών, που εκτός από το ενδιαφέρον μαθητών θα μαγνητίσει σίγουρα την προσοχή και πολλών τουριστών, ο θαυμασμός των οποίων για την αρχαία Αθήνα είναι γνωστός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024