Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Ρέθυμνο
Βραβεύσεις και εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Ρεθύμνου για τον […]

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν<...> με Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Ρεθύμνου για τον Aγιο Σαμψών τον Ξενοδόχο, Προστάτη του τουριστικού κλάδου. Στη συνέχεια, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στο “Σπίτι του Πολιτισμού” στην Παλιά Πόλη, με συντονισμό της εκδήλωσης από την κα Πέπη Μπιρλιράκη, πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, ο νομάρχης και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, βράβευσε τους:
1.Σκουλά Νικόλαο, τέως Υπουργό Τουρισμού
2.Μαμαλάκη Ηλία, συγγραφέα – δημοσιογράφο – γευσιγνώστη
3.Πασχαλίδου Αλεξάνδρα, δημοσιογράφο – συγγραφέα στη Σουηδία
4.Το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας (και συγκεκριμένα τον Διευθυντή του κ. Στέφανο Μαυροκορδάτο και την Διαχειρίστρια κ. Νέλα Τυλιανάκη), και
5.τα μεγαλύτερα Τουριστικά γραφεία της Σκανδιναβίας:
α. Apollo Resor – Τάκης Φιλιππόπουλος, Διευθυντής, ο οποίος ήταν παρών
β. Tui Nordic – Steffen Hansen, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και στην θέση του παρέλαβε η κα Cecilia ergman, Τοπική Διευθύντρια
γ. Τhomas Cook Nordic – Christer Eldh, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και στην θέση του παρέλαβε ο κ. Morten Stausholm, Τοπικός Διευθυντής

ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους για το “τουριστικό γίγνεσθαι” αι την άριστη συνεργασία και προσφορά τους στον Ν. Ρεθύμνου και την Κρήτη γενικότερα.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τουρισμού της Νομαρχίας, κ. Μανώλης Μενιουδάκης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πιτροπής Αξιολόγησης των “Καθαρότερων Οργανωμένων Παραδοσιακών Οικισμών”για το 2009 του Ν. Ρεθύμνου που έχουν ως εξής:

Κριτήριο «Παραδοσιακού Οικισμού»
α. Βραβείο: Πρασσές του Δήμου Ρεθύμνης
β. Βραβείο: Λαγκά του Δήμου Γεροποτάμου
Κριτήριο «Οργανωμένου Οικισμού»
α. Βραβείο: Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνης
β. Βραβείο: Βισταγή του Δήμου Συβρίτου

Κριτήριο «Τουριστικής Συνείδησης»
α. Βραβείο: Μαργαρίτες του Δήμου Γεροποτάμου
β. Βραβείο: Χάρκια του Δήμου Αρκαδίου
Ειδικοί έπαινοι αποδίδονται:
Ανώγεια και Σπήλι για τις προσπάθειες τους να καθιερωθούν ως επώνυμοι προορισμοί στην Κρήτη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γεώργιος Μαρινάκης, βράβευσε τον κ. Νίκο Σιράγα – Ξυλογλύπτη ως «Τον επαγγελματία με διαρκή και μακρόχρονη προσφορά στον τουρισμό του Δήμου Ρεθύμνης» για το 2009, καθώς επίσης και τους διακεκριμένους πελάτες – πιστούς φίλους του τόπου μας. Προτάθηκαν από τους Ξενοδόχους και βραβεύθηκαν οι πελάτες με τον μεγαλύτερο αριθμό επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στο Ρέθυμνο με τρανό παράδειγμα το ζευγάρι που μας έχει επισκεφθεί 54 συνεχείς φορές.

Η γιορτή πλαισιώθηκε μουσικά από την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά κομμάτια από το Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνης.

Την υποδοχή και σίτιση επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνης. Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνης και το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, καθώς και ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής με κεράσματα από τα μέλη του στους επισκέπτες, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το απόγευμα τη σκυτάλη πήρε ο Δήμος Φοίνικα στον Πλακιά, που με την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Μανώλη Μαστορογιαννάκη και την συνεργασία των Συλλόγων Γυναικών, Ξενοδόχων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Εστιατορίων του Δήμου, πρόσφερε Κρητική βραδιά με μουσική, τραγούδι, χορό, παραδοσιακά κεράσματα και δώρα. Εμπλούτισαν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με Νησιώτικούς και Μικρασιάτικους χορούς και Ποντιακό Μουσικοχορευτικό συγκρότημα από τους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.

Το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε και συμμετείχε στις εκδηλώσεις (πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά) επιβεβαίωσε την ανάγκη διατήρησης του θεσμού του εορτασμού της ημέρας τουρισμού και έδωσε ικανοποίηση και αισιοδοξία σε όλους όσους μόχθησαν για την οργάνωση και την επιτυχία τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Ρέθυμνο
Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Έχοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αιφνίδια προκήρυξη των εκλογών στην Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου και με επακόλουθο ότι το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου θα είναι το τελευταίο […]

Έχοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αιφνίδια προκήρυξη των εκλογών στην Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου και με<...> επακόλουθο ότι το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου θα είναι το τελευταίο της προεκλογικής περιόδου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου, στην συνεδρίασή της στις 4/9/2009, αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις των τοπικών αρχών να διαμορφώσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις 27/9/2009 ως εξής:

Α. Λειτουργία για τον Aγιο Σαμψών τον Ξενοδόχο στην Μητρόπολη Ρεθύμνου (Οργάνωση: Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνης)
Β. Σπίτι του Πολιτισμού – Πλατεία Παλιάς Πόλης (ώρα 11.00):
Ι. Ανακοίνωση των “Καθαρότερων Οργανωμένων Παραδοσιακών Οικισμών” του Νομού Ρεθύμνης για το 2009.
ΙΙ. Βράβευση των:
1. Σκουλά Νικόλαου, τέως Υπουργού Τουρισμού
2. Μαμαλάκη Ηλία, συγγραφέα – δημοσιογράφου – γευσιγνώστη
3. Πασχαλίδου Αλεξάνδρας, δημοσιογράφου – συγγραφέα στη Σουηδία
4. Των Τουριστικών πρακτορείων της Σκανδιναβίας: Apollo Resor , Tui Nordic, Τhomas Cook
5. Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας

Μέσα στο Σπίτι θα υπάρχει open bar με μέριμνα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
ΙΙΙ. Βράβευση των repeaters του Ρεθύμνου (επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες)
Γ. Πλακιάς – Δήμος Φοίνικα (ώρα 21.30):
Παραδοσιακή Κρητική Βραδιά με μουσική, τραγούδι, χορό παραδοσιακά κεράσματα και δώρα.

Επίσης, το πρόγραμμα του Δήμου Φοίνικα περιλαμβάνει: Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με Νησιώτικους και Μικρασιάτικους χορούς και Ποντιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Φοίνικα, με τη συνεργασία των Συλλόγων Γυναικών, Ξενοδόχων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Εστιατορίων του Δήμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024