Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκπαιδευτική ημερίδα Ιαματικής Ιατρικής από τον Ο.Τ.Ε.Κ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

Εκπαιδευτική ημερίδα Ιαματικής Ιατρικής από τον Ο.Τ.Ε.Κ.

Η πρώτη Εκπαιδευτική Ημερίδα Ιαματικής Ιατρικής που συνδιοργανώθηκε από τον Ο.Τ.Ε.Κ. και το Σύνδεσμο Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε με…

Η πρώτη Εκπαιδευτική Ημερίδα Ιαματικής Ιατρικής που συνδιοργανώθηκε από τον Ο.Τ.Ε.Κ. και το Σύνδεσμο Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, υπό την<...> Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 29 Νοεμβρίου 2008, στο ξενοδοχείο Ασκληπιός του συγκροτήματος Θέρμαι Πλατυστόμου, στα ομώνυμα λουτρά. Στόχος της, ήταν η ενημέρωση των γιατρών που απασχολούνται σε Υδροθεραπευτήρια / Λουτροθεραπευτήρια και σε Κέντρα Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, σχετικά με τις ανά ιατρική ειδικότητα, θεραπευτικές ενδείξεις των ιαματικών υδάτων.

Οι εισηγητές, ιατροί – καθηγητές Πανεπιστήμιων στις ειδικότητες Παθολογίας, Γυναικολογίας, Γενικής Ιατρικής, Δερματολογίας, Ορθοπεδικής, Πυρηνικής Ιατρικής και Ουρολογίας, απευθύνθηκαν σε ακροατήριο Ιατρών όλων των ειδικοτήτων, μελών του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, Φαρμακοποιών, Επισκεπτών Υγείας, Προϊσταμένων κέντρων SPA, διευθυντών Τμημάτων του ΕΟΤ, μέλη της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Πηγών, καθώς επίσης και δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος του Ο.Τ.Ε.Κ., καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης πρότεινε τη δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα της Ιαματικής Ιατρικής και SPA και παράλληλα ανακοίνωσε τη διοργάνωση της δεύτερης Εκπαιδευτικής Ημερίδας Ιαματικής Ιατρικής.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης αποτελεί τον εξειδικευμένο κρατικό φορέα παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Έχει τη μορφή του Ν.Π.Δ.Δ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Από το 1937 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα έχει στελεχώσει την αγορά εργασίας με περισσότερους από 200.000 επαγγελματίες του τουρισμού. Ο Ο.Τ.Ε.Κ. περιλαμβάνει σήμερα την πρώην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις Σχολές Ξεναγών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024