Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκπόνηση μελέτης για την αναγκαιότητα του Τουριστικού Επιμελητηρίου ζητά η ΠΟΕΤ

Εκπόνηση μελέτης για την αναγκαιότητα του Τουριστικού Επιμελητηρίου ζητά η ΠΟΕΤ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) στηρίζει την ίδρυση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, την υποστήριξή της άλλωστε έχει εκφράσει και στο παρελθόν, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τον […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) στηρίζει την ίδρυση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, την υποστήριξή της άλλωστε έχει εκφράσει και στο παρελθόν, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά<...> για τον ελληνικό τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι η δημιουργία ενός τέτοιου σοβαρού Φορέα, προϋποθέτει:

  • Σοβαρότητα στην δράση και ενότητα εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου και όχι άσκοπες και ανεύθυνες προσωπικές ενέργειες ορισμένων, οι οποίες αντί να βοηθήσουν αντίθετα δημιουργούν εμπόδια και αποπροσανατολισμό.
  • Ενίσχυση από την Πολιτεία με πόρους, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της ίδρυσης του Τουριστικού Επιμελητηρίου και πλήρης αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του.
  • Βασικός προσανατολισμός του Τουριστικού Επιμελητηρίου να είναι προς την Περιφέρεια και όχι η δημιουργία ενός ακόμη Αθηνοκεντρικού Φορέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επειδή υπάρχουν και αντίθετες απόψεις ως προς την δημιουργία του Τουριστικού Επιμελητηρίου, τις οποίες η ΠΟΕΤ σέβεται και ακούει με μεγάλη προσοχή, ζητάει από το υπουργείο Ανάπτυξης την εκπόνηση σχετικής μελέτης, η οποία να καταδεικνύει την αναγκαιότητα ίδρυσης του Φορέα και τις προϋποθέσεις βιωσιμότητάς και λειτουργίας του.

Η ΠΟΕΤ, τονίζεται στην ανακοίνωση, που εκφράζει χιλιάδες Τουριστικές Επιχειρήσεις σε όλη την χώρα μας, με συμμετοχή περίπου στο 80% στον εισερχόμενο στην Ελλάδα Τουρισμό, θα τοποθετηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θέμα, αποφεύγοντας παρεϊστικες συμπεριφορές, που αποδυναμώνουν την φωνή του τουριστικού κόσμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024