Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκτενείς αναφορές των επεισοδίων στην Αθήνα από τα ξένα ΜΜΕ
Εκτενείς αναφορές των επεισοδίων στην Αθήνα από τα ξένα ΜΜΕ

Εκτενείς αναφορές των επεισοδίων στην Αθήνα από τα ξένα ΜΜΕ

Εκτεταμένες είναι οι αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης στις ταραχές και τα επεισόδια που εκτυλίσσονται στην πρωτεύουσα. Το βρετανικό κανάλι BBC μάλιστα μετέδιδε τις εικόνες των ταραχών ταυτόχρονα με την προεκλογική ομιλία του Gordon Brown

Εκτεταμένες είναι οι αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης στις ταραχές και τα επεισόδια που εκτυλίσσονται στην πρωτεύουσα. Το βρετανικό κανάλι<...> BBC μάλιστα μετέδιδε τις εικόνες των ταραχών ταυτόχρονα με την προεκλογική ομιλία του Gordon Brown.

Παρόμοιες αναφορές σε απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα έγιναν και από τα τηλεοπτικά κανάλια σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται ότι ένα βαν τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου παραδόθηκε στις φλόγες μετά από επίθεση με μολότοφ που δέχτηκε από αντεξουσιαστές.

Ήδη εκδόθηκαν δύο ταξιδιωτικές οδηγίες, μία ήπια από τη Βρετανία προς τους πολίτες της να αποφεύγουν και μία από τη
Βουλγαρία για αποφυγή της Ελλάδας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας απευθύνθηκε στους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα και τους συμβούλεψε να αποφύγουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η βουλγαρική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν να επισκέπτονται την Ελλάδα. “Συνιστάται στους Βούλγαρους να αποφύγουν τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα”, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Σόφια. Οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη ακυρώσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις προς την Ελλάδα, αλλά τα συνοριακά φυλάκια παραμένουν ανοικτά για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Herman Van Rompuy, δήλωσε ότι όλες οι σκέψεις των Ευρωπαίων είναι στραμμένες `στα θύματα της Αθήνας` μετά από τις βιαιότητες που ακολούθησαν την πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, βιαιότητες οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων. “Είμαστε όλοι ανήσυχοι από την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. “Αλλά αυτή τη στιγμή, σκεπτόμαστε τα ανθρώπινα θύματα στην Αθήνα”, δήλωσε ο κ. Van Rompuy, μιλώντας στις Βρυξέλλες. “Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά και την ανταγωνιστικότητά της”, είπε ο κ. Van Rompuy.

“Ένα μεγάλο πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αυτή η συμφωνία είναι αξιόπιστη και φιλόδοξη”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΕ και πρόσθεσε: “Παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει η Ελλάδα τώρα, οι πρώτες μας σκέψεις σήμερα είναι στα ανθρώπινα θύματα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024