Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκτίναξη της κερδοφορίας της Helexpo το 2008
Aνάγκη άμεσης υλοποίησης νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Εκτίναξη της κερδοφορίας της Helexpo το 2008

Χρονιά κατακόρυφης ανόδου της κερδοφορίας της Helexpo A.E., με παράλληλη σημαντική αύξηση των εσόδων της ήταν το 2008, όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά την εκδήλωση […]

Χρονιά κατακόρυφης ανόδου της κερδοφορίας της Helexpo A.E., με παράλληλη σημαντική αύξηση των εσόδων<...> της ήταν το 2008, όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρου Καλαφάτη.

Συγκεκριμένα, ο τζίρος της Helexpo Α.Ε. για τη χρήση 2008 διαμορφώθηκε στα 26,6 εκατ. ευρώ, με καθαρά κέρδη της τάξης των 3 εκατ. ευρώ. Για το 2009, παρά το γεγονός ότι διεθνώς ήδη καταγράφονται αρνητικές επιδράσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης στο εκθεσιακό “επιχειρείν”, στην Ελλάδα οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να είναι σημαντικά μικρότερες σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Helexpo, τόνισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή από το βήμα των εγκαινίων της 73ης ΔΕΘ (Σεπτέμβριος 2008) για την κατασκευή ενός νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, δεδομένου του εντεινόμενου ανταγωνισμού από τις παραδοσιακές ανταγωνίστριες χώρες, αλλά και από τις ανερχόμενες εκθεσιακά και συνεδριακά χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Η Helexpo από την πλευρά της -πρόσθεσε ο κ. Θωμόπουλος- γνωρίζει πώς να ενδυναμώσει περαιτέρω το ρόλο της Θεσσαλονίκης στο διεθνή χάρτη του εκθεσιακού γίγνεσθαι και είναι έτοιμη να το πράξει. Στην κατεύθυνση αυτή, εντός του 2009, και εκτός από τον συνεχιζόμενο εμπλουτισμό του εκθεσιακού ημερολογίου και των υπηρεσιών προς εκθέτες και επισκέπτες, θα υπάρξει και εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Θέμης Καρτσιώτης, η Helexpo θα προχωρήσει στην υιοθέτηση ακόμη πιο “επιθετικής” και εξωστρεφούς στρατηγικής μάρκετινγκ, με στόχο την αύξηση των πωλήσεών της και την επιτυχή αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ευχαρίστησαν, επίσης, και συνεχάρησαν τους εργαζόμενους για την προσφορά τους στην συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του εθνικού εκθεσιακού φορέα και την σταθερή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, συνεχάρη τη διοίκηση και τους εργαζομένους της Helexpo για την ανοδική πορεία του εθνικού εκθεσιακού φορέα εν μέσω του εντεινόμενου διεθνούς ανταγωνισμού. Σε ό,τι αφορά το θέμα του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δείχνει το δρόμο και δίνει το στίγμα για ένα μείζονος σημασίας έργο, που “πρέπει να το υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Κάνοντας την αυτοκριτική μας, να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, να τις πολλαπλασιάσουμε και να αποφύγουμε τις διαιρέσεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024