Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈλεγχοι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε επιβάτες από Ιαπωνία
Επιστήμονες της ΕΕΑΕ σε Ελ. Βενιζέλο και αεροδρόμιο Μακεδονία

Έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε επιβάτες από Ιαπωνία

Η υπουργός Παιδείας, κα Aννα Διαμαντοπούλου, ενημερώθηκε στις 18 Μαρτίου, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), κ. Χρήστο Χουσιάδα, για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ιαπωνία. Μετά τη σύσκεψη η υπουργός…

Η υπουργός Παιδείας, κα Aννα Διαμαντοπούλου, ενημερώθηκε στις 18 Μαρτίου, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ)<...>, κ. Χρήστο Χουσιάδα, για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ιαπωνία.

Μετά τη σύσκεψη η υπουργός δήλωσε: “Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ως ο μόνος επίσημος αρμόδιος φορέας για το συγκεκριμένο ζήτημα, συμβουλεύει, ενημερώνει και προτείνει στην Πολιτεία μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν. Αυτό έχει προληπτικό χαρακτήρα και γίνεται με αυστηρότητα και συντηρητική προσέγγιση.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει σε καθημερινή βάση ενημέρωση του κοινού και της Πολιτείας και έχουν ληφθεί μέτρα. Θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα στις οδηγίες προς τους Έλληνες ναυτιλλόμενους στην Ιαπωνία, στις οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών προς τους Έλληνες της Ιαπωνίας και τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, όπως και σε θέματα που αφορούν στον έλεγχο τροφίμων από την Ιαπωνία. Η ενημέρωση θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και στην Πολιτεία και στην ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ για τους πολίτες”.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑΕ δήλωσε: “Η ΕΕΑΕ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων δευτερευόντων επιπτώσεων, που μπορεί να υπάρξουν από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία. Η κατάσταση, σύμφωνα με τα δεδομένα και την επίσημη πληροφόρηση, θεωρούμε ότι παραμένει σοβαρή, αλλά η τελευταία πληροφόρηση από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ίσως δικαιολογεί και κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία”.

ο κ. Χουσιάδας ανέφερε ακόμη: “Οι επιστήμονές μας βρίσκονται, ήδη, στο `Ελευθέριος Βενιζέλος`, όπου γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις. Αυτό που οφείλω να πω -για να μη δοθεί λάθος εντύπωση- είναι ότι οι έλεγχοι είναι καθαρά προληπτικοί και συντηρητικοί. Με βάση την αυστηρή επιστημονική προσέγγιση, ο έλεγχος δεν είναι εντελώς απαραίτητος, εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι βρέθηκε κοντά στην περιοχή του ατυχήματος, στο βόρειο μέρος της Ιαπωνίας. Οι ταξιδιώτες που το επιθυμούν, μπορούν να δηλώνουν πρώτα που βρίσκονταν στην Ιαπωνία και σε περίπτωση που βρίσκονταν μακριά από τον τόπο του συμβάντος, ο έλεγχος μπορεί να είναι μέχρι και περιττός.

Επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας βρίσκονται από την Παρασκευή το βράδυ στο `Ελευθέριος Βενιζέλος` και είναι στη διάθεση των επιβατών που προέρχονται από την Ιαπωνία, προκειμένου να τους παρέχουν ενημέρωση, αλλά και για να διενεργούν επιτόπιους προληπτικούς ραδιολογικούς ελέγχους. Το ίδιο ίσχυε από το Σάββατο και στο αεροδρόμιο `Μακεδονία`”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024