Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλέγχους σε τουριστικές περιοχές ξεκινά η ΥΠΕΕ

Ελέγχους σε τουριστικές περιοχές ξεκινά η ΥΠΕΕ

Ελέγχους σε τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας ξεκινά από την προσεχή Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2006, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής…

Ελέγχους σε τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας ξεκινά από την προσεχή Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2006, η Υπηρεσία<...>Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα της ΥΠΕΕ, κ. Ηλία Αργυρού, που εστάλη χτες σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, διοργάνωση συναυλιών με επώνυμους καλλιτέχνες, επιχειρήσεις παροχής φαγητού και ποτού, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκίνητων, μοτοποδηλάτων, κανό, τζετ σκι, επιχειρήσεις πώλησης ειδών τουριστικού ενδιαφέροντος, τουριστικά λεωφορεία και πλοία, όπως και επιχειρήσεις διοργάνωσης εκδρομών και περιηγήσεων.

Στην εγκύκλιο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις μεθόδους φοροδιαφυγής και ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά τους ελέγχους. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά σε μεθόδους φοροδιαφυγής, όπως η υποτιμολόγηση των εσόδων που προκύπτουν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις), η λήψη εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024