Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕλληνική παρουσία στη 3η Διεθνή Έκθεση Med Travel Expo Μόσχας και τη Ρωσική Εβδομάδα Υγείας
Εκθέσεις

Ελληνική παρουσία στη 3η Διεθνή Έκθεση Med Travel Expo Μόσχας και τη Ρωσική Εβδομάδα Υγείας

Στο ελληνικό φόρουμ Greek Health Tourism Forum ο επισκέπτης μπορούσε να γνωριστεί με εκπροσώπους ιατρικών κέντρων, κέντρων ευεξίας και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων Θαλασσοθεραπείας και spa στην Ελλάδα.

Ο ιατρικός τουρισμός, ο θερμαλισμός και οι διακοπές ευεξίας στην Ελλάδα ήταν το θέμα της εκδήλωσης (Greek Health Tourism Forum),που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο πλαίσιο της “Ρωσικής Εβδομάδα Υγείας 2-6 Δεκεμβρίου 2019“, στη Διεθνή Έκθεση Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Θεραπευτικής Αποκατάστασης και Ευεξίας, Med Travel Expo στη Μόσχα (2-5/12/19).

Στο ελληνικό φόρουμ Greek Health Tourism Forum ο επισκέπτης μπορούσε να γνωριστεί με εκπροσώπους ιατρικών κέντρων, κέντρων ευεξίας και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων Θαλασσοθεραπείας και spa στην Ελλάδα. Στο περίπτερό του ο ΕΟΤ παρουσίασε τις ιαματικές πηγές και τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας στα spa Resorts και τα Thermal complexes. Επίσης, ο επισκέπτης μπορούσε να προμηθευτεί ενημερωτικό υλικό του ΕΟΤ, έντυπο διαφημιστικό υλικό για τις υπηρεσίες Ιατρικών και Θεραπευτικών Κέντρων στην Ελλάδα και να λάβει ενημέρωση για θέματα ιατρικού και άλλων μορφών τουρισμού καθ’όλη τη διάρκεια της ειδικής έκθεσης. Ιδιαίτερη μνεία και προβολή έγινε στη δυνατότητα που είχε και έχει η χώρα μας στην αποκατάσταση των Ρώσων κοσμοναυτών από το 2015.


Γενική άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ στην Medtravel expo 2-5 Δεκεμβρίου 2019.

Στην εκδήλωση παρέστη η πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, κα Αικατερίνη Νασίκα, το μέλος της Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κα Ελένη Χόβρη, αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στην Ρωσία, συνεργάτες και μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, εκπρόσωποι της βιομηχανίας ομορφιάς και υγείας, μέλη της ρωσικής ιατρικής κοινότητας, δημοσιογράφοι, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων.
 

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα κα Αικατερίνη Νασίκα.

Η κα Νασίκα, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα, “προγραμματίζουμε τις διακοπές μας για να περάσουμε καλά, αλλά, και για να έχουμε ευεξία. Αυτό δεν απαιτεί όλες τις φορές ιατρική παρέμβαση. Κάποιες φορές αρκούν οι περιποιήσεις ειδικών, το όμορφο τοπίο, η καθαρή ατμόσφαιρα, η υγιεινή διατροφή. Αυτά όλα μας τα είχαν διδάξει ήδη οι αρχαίοι πρόγονοι. Έχτιζαν το γυμναστήριο και το θέατρο δίπλα στο θεραπευτήριο. Είχαν αυτή την ολιστική προσέγγιση όπου το δυνατό σώμα ήταν προϋπόθεση για το δυνατό πνεύμα, και το αντίστροφο. Την παράδοση αυτή την έχουμε κρατήσει ακόμη”. Η κα Νασίκα διαβεβαίωσε τους Ρώσους τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα μας για ιατρικούς σκοπούς, ότι όποιο μέρος και να επισκεφθούν: “Η θάλασσα είναι κοντά, έτοιμη να τους υποδεχθεί για να συνεχίσουν την εμπειρία τους”.

Στην έκθεση MedTravelExpo συμμετείχαν 140 εταιρείες και οργανισμοί από 19 χώρες μεταξύ των οποίων κλινικές από: Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα, Γεωργία, Ισραήλ, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δημοκρατία της Κορέας, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Φινλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ιαπωνία. Στη Ρωσική εβδομάδα υγείας συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 εκθέτες από 37 χώρες και την επισκέφθηκαν 30.000 και πλέον άτομα.

Στη φωτογραφία, η αφίσα πρόσκλησης του Greek Ηealth Tourism με τίτλο “Ο Ιπποκράτης καλεί-3”, και στο ελληνικό περίπτερο (από αριστερά προς τα δεξιά), ο ανταποκριτής του Open TV κ. Θανάσης Αυγερινός, η Α. Axionova διευθυντικό στέλεχος “Προγράμματος Ζωής” του Υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης της Μόσχας, ο κ. Π. Ευστάθιου, η πρέσβης της Ελλάδας κα Αικατερίνη Νασίκα, η επικεφαλής των Ιατρικών Εκθέσεων της Expocentre Elena Gureeva, η Ν. Nikonova, διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης της Μόσχας και ο Alexantr Izotof-Terechof, διευθυντής του Υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης της Μόσχας σε προγράμματα Γ’ ηλικίας.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024