Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈμφαση στον συντονισμό των δράσεων όλων των ΔΙ.Τ.ΕΞ

Έμφαση στον συντονισμό των δράσεων όλων των ΔΙ.Τ.ΕΞ

Σύσκεψη με αντικείμενο τα θέματα του ελληνικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2004 στο Παρίσι, με τους διευθυντές των ΔΙ.Τ.ΕΞ του ΕΟΤ και εκπροσώπους τουριστικών φορέων, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου, του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου – Στράτη και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Χάρη Κοκκώση

Σύσκεψη με αντικείμενο τα θέματα του ελληνικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2004 στο Παρίσι, με<...> τους διευθυντές των ΔΙ.Τ.ΕΞ του ΕΟΤ και εκπροσώπους τουριστικών φορέων, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου, του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου – Στράτη και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Χάρη Κοκκώση.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη, αφού έγινε μια παρουσίαση και εκτίμηση των αποτελεσμάτων της τουριστικής κίνησης για το 2004, ακολούθησε συζήτηση για τις διαφαινόμενες γενικές τάσεις των αγορών και τον προγραμματισμό και τις δράσεις, που θα πρέπει να αναληφθούν στο πλαίσιο της νέας τουριστικής πολιτικής, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Επίσης, αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και συζητήθηκαν προτάσεις, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού τουρισμού τα θετικά αποτελέσματα των Ολυμπιακών Αγώνων και να υπάρξει συντονισμός δράσεων όλων των γραφείων του εξωτερικού προς την κατεύθυνση της ποσοτικής και ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Προς τους Διευθυντές ΕΟΤ του εξωτερικού δόθηκαν σαφείς οδηγίες για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση των υπηρεσιών, για ενίσχυση της συνεργασίας με την κεντρική υπηρεσία, τις περιφέρειες και τους τουριστικούς φορείς και την προώθηση ενεργειών τόνωσης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα.

Ήδη τα πρώτα στοιχεία εμφανίζονται θετικά, ωστόσο δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στη διαφημιστική εκστρατεία και στην επικοινωνιακή πολιτική, που ακολουθεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ο κ. Λιάσκος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων επαγγελματικών οργανώσεων και παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας. Ενώ την Πέμπτη, η ηγεσία του ΕΟΤ είχε συνάντηση με τους Γάλλους `tour – operators`, όπου κατεγράφησαν τα προβλήματα και δρομολογήθηκαν λύσεις, ώστε το ρεύμα των Γάλλων τουριστών προς την Ελλάδα να αυξηθεί παρά τη γενικότερη πτώση της κίνησης των τουριστών από τη Γαλλία προς την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024