Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈναρξη εργασιών 5ου Συνεδρίου ΣΕΤΕ ‘Τουρισμός & Ανάπτυξη’

Έναρξη εργασιών 5ου Συνεδρίου ΣΕΤΕ ‘Τουρισμός & Ανάπτυξη’

Με την ομιλία του Δρ Don Hawkins, Professor of Tourism Policy, George Washington University, ξεκίνησαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου ‘Τουρισμός & Ανάπτυξη’ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ. Ο Δρ. Hawkins αναφέρθηκε στις επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης…

Με την ομιλία του Δρ Don Hawkins, Professor of Tourism Policy, George Washington University, ξεκίνησαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου ‘Τουρισμός & Ανάπτυξη’<...>που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ. Ο Δρ. Hawkins αναφέρθηκε στις επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης στον τουριστικό προορισμό, σε συνδυασμό πάντα με τον τοπικό παράγοντα, επισημαίνοντας την παράδοξη διάσταση του φαινομένου, το οποίο αποκάλεσε «glocalization». Ο όρος «glocalization», όπως εξήγησε, συνθέτει το αποτέλεσμα της σύγκλισης της παγκοσμιοποίησης με τον τοπικό παράγοντα.

Ως παράδειγμα μάλιστα σύγκλισης της παγκοσμιοποίησης και του τοπικού παράγοντα (glocalization) ανέφερε το National Geographic Society. «Το National Geographic δίνει έμφαση στον «γεωτουρισμό», τον τουρισμό που διατηρεί και ενισχύει τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού όπως το περιβάλλον, την κουλτούρα, την αισθητική, την πολιτιστική κληρονομιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων (άξιος βίος)» συμπλήρωσε.

«Η βασική αρχή του glocalization» τόνισε ο Δρ Don Hawkins «είναι η δημιουργία επαρκούς ζήτησης παγκόσμια, προστατεύοντας το προϊόν που παράγεται τοπικά. Κατά αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βιωσιμότητα τοπικά με ανώτερα αποτελέσματα στην αγορά-στόχο παγκόσμια».

Το θέμα του Συνεδρίου είναι ο σχεδιασμός των επενδυτικών πολιτικών για τον ελληνικό τουρισμό. Σήμερα, κατά τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις μιας εθνικής στρατηγικής για τις τουριστικές επενδύσεις και οι παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν το επενδυτικό κλίμα. Η μέρα θα ξεκινήσει με ομιλία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, ενώ στη συνέχεια θα εξετασθεί η επίδραση της παγκοσμιοποίησης στον σχεδιασμό των εθνικών πολιτικών για τις τουριστικές επενδύσεις καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες και οι αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών διαμορφώνουν το επενδυτικό τοπίο. Κύριος ομιλητής ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου της EasyGroup και μαζί του εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, Διεθνής Ένωση Ξενοδοχείων & Εστιατορίων, Παγκόσμια Τράπεζα).

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου θα αναλυθεί επίσης γιατί και πόσο η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού εξαρτάται από τις νέες επενδύσεις και θα παρουσιασθούν οι βασικές συνιστώσες μιας μακρόπνοης, ευέλικτης εθνικής στρατηγικής για τις τουριστικές επενδύσεις, σύμφωνα με σχετική μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου των Πατρών. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιριών (Starwood, IMG) και εκπρόσωποι επενδυτών (Association of Foreign Investors in Tourism, Turkish Tourism Investors Association).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024