Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈναρξη Γ Κύκλου Προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού

Έναρξη Γ Κύκλου Προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού

Κοινή Υπουργική απόφαση για την έναρξη του Γ` Κύκλου του Προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ (Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού,που εντάσσεται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του […]

Κοινή Υπουργική απόφαση για την έναρξη του Γ` Κύκλου του Προγράμματος ενίσχυσης ΜΜΕ (Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού,<...>που εντάσσεται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Κ.Π.Σ. 2000 – 2006, υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρ. Φώλιας.

Το πρόγραμμα αυτό, που είναι συνολικής επιχορήγησης ύψους 210 εκατ. ευρώ, έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της χώρας και στις 13 περιφέρειες, στοχεύοντας έτσι τόσο στην περιφερειακή ανάπτυξη, όσο και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Για τις ανάγκες της προκήρυξης των δράσεων αυτών η Ελληνική Επικράτεια υποδιαιρείται σε τρεις γεωγραφικές ενότητες, οι οποίες έχουν ως εξής:


  • Γεωγραφική Ενότητα 1: Περιφέρεια Αττικής – πλην των νήσων αυτής και της Επαρχίας Τροιζηνίας, Νομός Θεσσαλονίκης.
  • Γεωγραφική Ενότητα 2: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (εξαιρουμένου του νομού Θεσσαλονίκης), Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας.
  • Γεωγραφική Ενότητα 3: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων νήσων, Επαρχία Τροιζηνίας της Περιφέρειας Αττικής και όλα τα νησιά της χώρας πλην της νήσου Κρήτης.

Τα ποσοστά επιχορήγησης των επενδυτικών προτάσεων ανά Γεωγραφική Ενότητα διακρίνονται ως ακολούθως:


  • Στη Γεωγραφική Ενότητα 1, ποσοστό 43% για τη μεταποίηση και τον τουρισμό.
  • Στη Γεωγραφική Ενότητα 2, ποσοστό 47% για τη μεταποίηση και 48% για τον τουρισμό.
  • Στη Γεωγραφική Ενότητα 3, ποσοστό 50% για τη μεταποίηση και 48% για τον τουρισμό
  • .

Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά ενισχύσεων, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός δύναται να ανέλθει και για τις τρεις Γεωγραφικές Ενότητες έως 350.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024