Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνας μήνας προβολής των Ιονίων Νήσων στο κέντρο της Ρώμης
ΕΟΤ Ρώμης - ΠΙΝ

Ένας μήνας προβολής των Ιονίων Νήσων στο κέντρο της Ρώμης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρόσφατη προβολή των Ιονίων Νήσων στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και συγκεκριμένα στην Γκαλερί Alberto Sordi (χώρος που πήρε το όνομα του γνωστού ηθοποιού Alberto […]

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρόσφατη προβολή των Ιονίων Νήσων στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και συγκεκριμένα στην Γκαλερί Alberto Sordi (χώρος που πήρε το όνομα του γνωστού ηθοποιού Alberto Sordi), που βρίσκεται<...>στην ρωμαϊκή Πλατεία Piazza Colona, δίπλα στο Ιταλικό Κοινοβούλιο. Το Γραφείο ΕΟΤ Ρώμης και η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών διοργάνωσαν ένα μήνα εκδηλώσεων και προβολής για τα Ιόνια Νησιά στο διάστημα από 5 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2008, που έτυχαν ευρείας αποδοχής από το Ιταλικό κοινό.

Στη διάθεση των 4 Νομαρχιών των Ιονίων Νησιών υπήρχε ένα σύγχρονο και πολυτελές περίπτερο 16 τ.μ. με 3 πάγκους για τη διανομή πληροφοριακού και διαφημιστικού υλικού, από όπου προσφέρθηκαν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα των Ιονίων Νησιών. Επίσης, από μία TV PLASMA, 42 ιντσών, έπαιζαν εικόνες της Ελλάδος. Από το DESK του ΕΟΤ, οι Υπεύθυνοι Τουρισμού των Νομαρχιών και το προσωπικό του Γραφείου ΕΟΤ Ρώμης είχαν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το κοινό. Σύμφωνα με εκτίμησή του Γραφείου ΕΟΤ Ρώμης, το περίπτερο επισκέφτηκαν περίπου 10.000 άτομα.

Η προβολή των περιοχών ήταν ανά εβδομάδα. Αναλυτικά:


  • Από 5 – 11 Μαΐου Νομαρχία Ζακύνθου

  • Από 12 – 18 Μαΐου Νομαρχία Λευκάδας

  • Από 19 – 25 Μαΐου Νομαρχία Κέρκυρας – Παξών

  • Από 26 Μαΐου – 2 Ιουνίου Νομαρχία Κεφαλληνίας – Ιθάκης


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε κλήρωση με προσφορά δωρεάν πακέτων διακοπών στην Κέρκυρα, που προσέφερε η τοπική Νομαρχία σε συνεργασία με Ναυτιλιακές Εταιρίες, Τ.Ο. και Ξενοδοχεία του νησιού. Την εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στην Κεφαλονιά, το τοπικό συγκρότημα `Αιγιαλός` χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Επίσης ο Τηλεοπτικός Ιταλικός Όμιλος δορυφορικών και καλωδιακών σταθμών RETE LAZIO μετέδωσε σε ευρύ δίκτυο στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις, ενώ το Γραφείο ΕΟΤ Ρώμης διέδωσε την εκδήλωση πριν και κατά τη διάρκειά της με παράλληλα Δελτία Τύπου στα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης και στην Ιταλική Τουριστική αγορά.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν διάφορα γνωστά πρόσωπα της Ιταλικής Πολιτικής, Δημοσιογράφοι και άνθρωποι από τον Καλλιτεχνικό Χώρο, μεταξύ των άλλων: ο πρώην Πρωθυπουργός Ρ.Πρόντι, οι τωρινοί Υπουργοί κες. Μάρα Καρφάνια και Τζιόρτζια Μελόνι, οι βουλευτές κ. Αντόνιο Ντι Πιέτρο και κα. Γκαμπριέλα Καρλούτσι, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ιρένε Πιβέτι, ο γνωστός δημοσιογράφος Μπρούνο Βέσπα και ο πολιτικός ανταποκριτής της Ιταλικής Κρατικής Τηλεόρασης RAI1 Μάρκο Φριτέλα (ο τελευταίος μάλιστα έκλεισε τις διακοπές του στην Ελλάδα), κ.α.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024