Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνιαία πολιτική για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών προορισμών
Tourism Sustainability Group

Ενιαία πολιτική για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών προορισμών

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εργασιών της Επιτροπής Αειφόρου Τουρισμού της Κομισιόν, με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίας πολιτικής και συγκεκριμένων μεθόδων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε επίπεδο ευρωπαϊκών προορισμών…

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εργασιών της Επιτροπής Αειφόρου Τουρισμού της Κομισιόν, με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίας πολιτικής<...> και συγκεκριμένων μεθόδων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε επίπεδο ευρωπαϊκών προορισμών.

Η Ελλάδα συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις του 1ου κύκλου εργασιών. Εκπρόσωπος του υπουργείου είναι η κα Μπριγκίττα Παπασταύρου, πρόεδρος και διευθύνουσα συμβούλος της ΕΛΑΓΡΟ-Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του 1ου κύκλου αναπτύχθηκε ένα σύστημα δεικτών αειφορίας, οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποτύπωση της επίδρασης της τουριστικής δραστηριότητας στους ευρωπαϊκούς προορισμούς σε επίπεδο φυσικού περιβάλλοντος, κοινωνικού ιστού, πολιτισμικής ταυτότητας και τοπικής οικονομίας. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθούν ειδικές δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το εν λόγω σύστημα δεικτών αειφορίας βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο και αναμένεται να εφαρμοστεί αρχικά σε όσους προορισμούς έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα EDEN (μεταξύ των οποίων και η Λέσβος) και εν συνεχεία στο σύνολο της Ευρωπαϊκής επικράτειας.

Η ΕΛΑΓΡΟ, μέσα από τη συμμετοχή της στην εν λόγω επιτροπή και μετά την επίσημη έγκριση της ως μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ εδραιώνεται ως επίσημος κρατικός φορέας για τον αειφόρο τουρισμό και αναδεικνύει την ισχυρή βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για ουσιαστική συμβολή στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.

Η ΕΛ.ΑΓΡΟ – Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη αποτελεί κρατικό φορέα αυξημένων αρμοδιοτήτων σε θέματα πράσινης τουριστικής ανάπτυξης και τουρισμού υπαίθρου, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει όλες τις εργασίες της πρώην ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024