Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕνημέρωση Σημίτη για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Ενημέρωση Σημίτη για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, με πρωτοβουλία του δευτέρου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με στόχο να τον ενημερώσουν για τις […]

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, με πρωτοβουλία<...> του δευτέρου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με στόχο να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία<.>, και συγκεκριμένα για το ζήτημα των χρεών του δημοσίου προς τον εθνικό αερομεταφορέα.

Ο κ. Βερελής ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου της νέας Ολυμπιακής και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ιδιώτες.

"Είχαμε μια συνεργασία με τον Πρωθυπουργό για να συζητήσουμε την πορεία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει η Κυβερνητική Επιτροπή πριν από ένα μήνα. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις", δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του ελέγχου που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις καταγγελίες περί παράνομης κρατική ενίσχυσης του αερομεταφορέα.

Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων που συζητήθηκαν είναι και αυτό των οφειλών του Δημοσίου προς την Ολυμπιακή, που ανέρχονται σε 11 δισ. δρχ. Το Δημόσιο χρησιμοποιεί για τις διάφορες ανάγκες του τις υπηρεσίες της Ολυμπιακής, ωστόσο καθυστερεί σημαντικά να πληρώσει, με αποτέλεσμα φορείς όπως διάφορα υπουργεία να χρωστούν μεγάλα ποσά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024