Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΈνωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ: “Η επιλογή του κ. Χατζηδάκη για το κλείσιμο της ΟΑ είναι παράνομη”
Ολυμπιακή

Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ: “Η επιλογή του κ. Χατζηδάκη για το κλείσιμο της ΟΑ είναι παράνομη”

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΤΑΟΑ δηλώνει: “Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Χατζηδάκης στις 13/10 (Δικτυακός τόπος Υπουργείου ΜΕ) μετά τη συνάντησή του με την ΟΣΠΑ, αναφέρθηκε για πολλοστή […]

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΤΑΟΑ δηλώνει:

“Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Χατζηδάκης στις 13/10 (Δικτυακός τόπος Υπουργείου ΜΕ) μετά τη συνάντησή<...> του με την ΟΣΠΑ, αναφέρθηκε για πολλοστή φορά κατά την προσφιλή του τακτική (πες-πες στο τέλος κάτι θα μείνει) σε μια σειρά αναληθών επιχειρημάτων. Στόχος των επιχειρημάτων αυτών είναι να πείσει την κοινωνία ότι ο Εθνικός Αερομεταφορέας είναι ζημιογόνος και γιΆ αυτό πρέπει να κλείσει. Ας εξετάσουμε όμως ένα προς ένα τα επιχειρήματα αυτά.

Επιχείρημα Πρώτο: Είναι η λειτουργία της ΟΑ ελλειμματική; Ποιά η εγκυρότητα και η νομιμότητα των πηγών τις οποίες επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης για να τεκμηριώσει το επιχείρημά του περί ελλειμματικής λειτουργίας του Εθνικού Αερομεταφορέα;

Η Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, καθώς και η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα είναι ανώνυμες εταιρίες. Ο ελληνικός νόμος σαν μοναδική πηγή έγκυρων στοιχείων για τις ανώνυμες εταιρίες θεωρεί τους εγκεκριμένους από τους ορκωτούς λογιστές ετησίους ισολογισμούς τους.

Με δεδομένο το ότι και οι τρεις ανωτέρω εταιρίες του ομίλου ΟΑ δεν έχουν εκδώσει ισολογισμούς από το 2004 οι πηγές από τις οποίες ο κ. Υπουργός αντλεί τα επιχειρήματά του περί ελλειμματικότητας είναι παράνομες συνεπώς η εγκυρότητα των στοιχείων τα οποία επικαλείται είναι παντελώς ανύπαρκτη.
Aλλωστε στην Βουλή κατά την διάρκεια σχετικής συζήτησης την 19-9-08 ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι τα ελλείμματα των εταιριών του ομίλου ΟΑ στα οποία αναφέρεται είναι κατΆεκτίμηση.

Και όμως με κατΆ εκτίμηση στοιχεία από μη σύννομες πηγές ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να κλείσει τον Εθνικό Αερομεταφορέα.

Συνεπώς η επιλογή του κ. Χατζηδάκη για το κλείσιμο του Εθνικού μας αερομεταφορέα είναι παράνομη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024