Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνταση στη Βουλή για το πόρισμα περί κακοδιαχείρισης στον ΕΟΤ
Ο. Κεφαλογιάννη: Οι πόροι από το ΕΣΠΑ έμειναν παγωμένοι

Ενταση στη Βουλή για το πόρισμα περί κακοδιαχείρισης στον ΕΟΤ

Εντάθηκε χθες η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τον ΕΟΤ κατά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ, της περιόδου 2008-9. Ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, που ενημέρωσε την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων…

Εντάθηκε χθες η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τον ΕΟΤ κατά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ, της περιόδου 2008-9<...>. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, που ενημέρωσε την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για θέματα της αρμοδιότητάς του, απέφυγε κατά την πρωτομιλία του να κάνει αναφορά στο θέμα, αφού ούτως ή άλλως εκκρεμεί να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

“Aλλο διαφάνεια, άλλο περιστολή δαπανών και άλλο πολιτική σκοπιμότητα, με τη διακύβευση και τη σπίλωση του Οργανισμού. Κυριολεκτικά ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα για να απαξιώσετε τον Οργανισμό και να καλύψετε τη δική σας ανυπαρξία”, είπε η υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού της ΝΔ, κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα Κεφαλογιάννη μίλησε για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης τη χρονιά που πέρασε, “όταν η κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό ότι κινηθήκαμε στο επίπεδο του 2009 και την ίδια ώρα οι ανταγωνιστές μας κάλυψαν απολύτως τις απώλειές τους. Αφήσατε αβοήθητες τις τουριστικές επιχειρήσεις και παγωμένους τους πόρους από το ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα που η χώρα διασύρθηκε με εντυπώσεις και αρνητικά δημοσιεύματα. Κανείς δε διαφωνεί με τους ελέγχους και την περιστολή δαπανών, όταν διαχρονικά μάλιστα υπήρξε σπατάλη από όλες τις κυβερνήσεις στο χώρο αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νικητιάδης απάντησε: “Μιλάτε για λάσπη, όταν είναι στοιχεία του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών, για τα οποία θα αποφανθεί η εισαγγελέας, αν υπάρχει εγκληματική πράξη;”, ενώ τόνισε ότι και τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και την άρση του καμποτάζ έκανε η σημερινή κυβέρνηση και όχι η ΝΔ.

Ο υφυπουργός είπε ακόμη ότι ο τουρισμός έμεινε σταθερός στα επίπεδα του 2009 σε περίοδο, που λόγω της κρίσης θα έπρεπε να υπάρχει μείωση. Εξέφρασε την πίστη του ότι το 2011 θα υπάρξει αύξηση στις κρατήσεις, αλλά και στα έσοδα, προσδιορίζοντας, όμως, την ανάγκη προσέλκυσης υψηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική που έχει χαραχθεί για τον τουρισμό, με αναφορά και στις 52 εβδομάδες του χρόνου και σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας, την ανάγκη ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη διεύρυνση της προβολής της χώρας τουριστικά, όσο περισσότερο γίνεται από το διαδίκτυο.
Όσον αφορά στη γραφειοκρατία, δήλωσε ότι έχει ριφθεί το βάρος στη μείωση της γραφειοκρατικής χρονοτριβής για την έκδοση βίζας από τις χώρες εκτός Σένγκεν, κυρίως τη Ρωσία που ενδιαφέρει απολύτως την Ελλάδα ως πελάτης.

Το ενδιαφέρον επίσης, όπως είπε, εστιάζεται στις συμφωνίες και με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, που πέρσι μόνον έφεραν στη Ρόδο και την Κω 120.000 επισκέπτες.

Μίλησε ακόμη για την προσοχή που έχει ριφθεί στην κρουαζιέρα, μετά την άρση του καμποτάζ, κρουαζιέρα που επιφέρει κατά μέσο όρο 80 ευρώ ανά επιβάτη σε κάθε λιμάνι παραμονής, και γνωστοποίησε ότι ξεκινά προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών υποδοχής.

Στη Βουλή θα κατατεθεί σύντομα και το νομοσχέδιο για τον αγροτικό και ιαματικό τουρισμό, ενώ ετοιμάζονται νομοθετήματα για τον ορειβατικό, τον καταδυτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό. Ειδικό βάρος, εξάλλου, έχει ριφθεί στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024