Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονη κριτική Ρόβλια σε Λιάπη για σιδηρόδρομο και ΕΡΓΟΣΕ
Υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών ΚΣ ΠΑΣΟΚ

Έντονη κριτική Ρόβλια σε Λιάπη για σιδηρόδρομο και ΕΡΓΟΣΕ

«Αληθινό θράσος!» χαρακτήρισε τις νέες σημερινές ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις του κ. Λιάπη, για τον σιδηρόδρομο και το έργο της ΕΡΓΟΣΕ ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας τονίζοντας «Είναι ο μόνος χαρακτηρισμός που ταιριάζει…

«Αληθινό θράσος!» χαρακτήρισε τις νέες σημερινές ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις του κ. Λιάπη, για τον σιδηρόδρομο και το έργο της ΕΡΓΟΣΕ ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας<...> τονίζοντας «Είναι ο μόνος χαρακτηρισμός που ταιριάζει στις καταχωρήσεις αυτές».

Ο κ. Ρόβλιας έκανε αναφορές σε αδυναμίες της κυβέρνησης λέγοντας «Επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, και μέχρι σήμερα, ο σιδηρόδρομος έχασε κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ εξ αιτίας της δραματικής αδυναμίας και ανικανότητας της κυβέρνησης και της ΕΡΓΟΣΕ να προωθήσουν τα έργα και να απορροφήσουν τα κονδύλια. Οι προβλέψεις κονδυλίων του Δ’ ΚΠΣ δεν επαρκούν ούτε για την αποπεράτωση των ημιτελών έργων του Γ’ ΚΠΣ του σιδηρόδρομου!»

«Μετά από δύο, προς τα κάτω, αναθεωρήσεις του Προγράμματος του Γ΄ ΚΠΣ για τον σιδηρόδρομο, η απορροφητικότητά του υπολείπεται κατά 61,2% ακόμη και αυτών των ελαχιστοποιηθέντων στόχων του κ. Λιάπη. Ο απολογισμός της “ασφαλούς” μετακίνησης με τρένο στους τελευταίους μήνες είναι ο εξής: Δέκα πέντε εκτροχιασμοί αμαξοστοιχιών σε όλη την Ελλάδα, μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από ασυντήρητο συρμό του ΟΣΕ που εκινείτο έξω από την Λαμία και μια μετωπική σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με τον Προαστιακό με δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές».

Ο κ. Ρόβλιας πρόσθεσε ότι οι γραμμές του τρένου και το τροχαίο υλικό δεν έχουν συντηρηθεί επί 3,5 χρόνια. «Αυτή είναι η βασική αιτία των ατυχημάτων, μαζί με την έλλειψη προσωπικού και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων της τηλεδιοίκησης και ηλεκτροδότησης».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Ρόβλιας επισήμανε:

«Ο κ. Λιάπης καθυστερεί αδικαιολόγητα επί 16 μήνες την σύσταση του ανεξάρτητου φορέα διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων, παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου. Ο σκοπός της καθυστέρησης είναι προφανής: η απόκρυψη των πολιτικών ευθυνών του για τα ατυχήματα.

Καταγγελίες σκανδάλων για προμήθειες και διαγωνισμούς οδήγησαν πρόσφατα σε παραίτηση την διοίκηση του ΟΣΕ και σε παρέμβαση του εισαγγελέα για την διερεύνηση τους.

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΣΕ, απολύτως αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό του Ομίλου, καθυστερεί αδικαιολόγητα επί 12 μήνες. Το έργο θα έπρεπε να έχει αποπερατωθεί έως το Σεπτέμβριο του 2006, με την παράδοση όλων των συστημάτων, δηλαδή εξοπλισμού και λογισμικού. Ο ΟΣΕ παραμένει έτσι καθηλωμένος στην προηγούμενη δεκαετία.

Το έλλειμμα του ΟΣΕ για το 2006 ανήλθε σε 684 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αδικαιολόγητη αύξηση κατά 45%, σε σχέση με το 2003 (473 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα από τις επιβατικές μεταφορές του ΟΣΕ μειώθηκαν από 64,5 εκατ. ευρώ το 2005, σε 62,5 εκατ. ευρώ το 2006. Τα έσοδα του ΟΣΕ από εμπορευματικές μεταφορές το 2006 ανήλθαν σε 27,5 εκατ. ευρώ αντί των 40 εκατ. ευρώ, που είχε προαναγγείλει ο κ. Λιάπης. Ο Οργανισμός πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο σε όλα τα οικονομικά μεγέθη.

Αληθινό θράσος λοιπόν διαθέτει ο κ. Λιάπης για να διαφημίζει με πληρωμένες καταχωρήσεις τα σιδηροδρομικά “χάλια” της κυβέρνησης Καραμανλή, αντί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Ενώ είμαστε σε προεκλογική περίοδο ο κ. Λιάπης συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια με σκοπό να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να “κουκουλώσει” το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης Καραμανλή στο σιδηρόδρομο. Χρησιμοποιεί και πάλι τα ευρωπαϊκά κονδύλια με τρόπο πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο, για να κατασκευάσει μια απολύτως ψευδή εικόνα σχετικά με τον σιδηρόδρομο.

Τις επόμενες ημέρες ο σχετικός φάκελος και αυτής της παραπλανητικής διαφήμισης θα υποβληθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εδώ αντιπροσωπεία της Ε.Ε. για έλεγχο. Είναι απαράδεκτο να κατασκευάζεται πολιτικό «προφίλ» και να ασκείται προσωπική ψηφοθηρική πολιτική με ευρωπαϊκά κονδύλια και με ψευδείς καταχωρήσεις.

Επαναλαμβάνουμε: υπάρχει και όριο στην παραπλάνηση των πολιτών κ. Λιάπη».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024