Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕντυπωσιακή η συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού των Βρυξελλών
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην επομενη, 52η έκθεση, το 2010

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού των Βρυξελλών

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε και φέτος η Ελλάδα στην 51η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances” των Βρυξελλών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2009 στο […]

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε και φέτος η Ελλάδα στην 51η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances” των Βρυξελλών, η οποία<…> πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2009 στο εκθεσιακό κέντρο Brussels Expo. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοίκησης, στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 700 εκθέτες από 40 και πλέον χώρες σε πέντε διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους. Είναι αξιοσημείωτο πως η επισκεψιμότητα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5%, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών, σύμφωνα πάντα με την αρνητική οικονομική συγκυρία, κάτι που ερμηνεύεται σε απόλυτους αριθμούς σε 105.996 επισκέπτες.

Εκτός από την κεντρική παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που ανέδειξε επιτυχώς τις πτυχές της τουριστικής Ελλάδας, επιμέρους παρουσίες είχαν πολλές περιοχές της χώρας για πρώτη φορά στα χρονικά της συγκεκριμένης έκθεσης, όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Ρόδος, η Χαλκιδική με την Ένωση Ξενοδόχων που επιμελήθηκε και παρουσίασε ελληνικούς χορούς (συρτάκι, χασάπικο) από χοροδιδασκάλους του δήμου Αρναίας και παραδόθηκαν μαθήματα τοπικής γαστρονομίας από εκπροσώπους του ξενοδοχείου Germany, οι τέσσερις νομοί της Δυτικής Μακεδονίας, η Νάξος, η Πάρος με την Αντίπαρο, η Χίος και η Σάμος καθώς επίσης μεμονωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Rodian Amathus, ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Minoan Lines, ενώ από τις Βρυξέλλες συμμετείχε με την παρουσία των τουριστικών του πακέτων, αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει στον τομέα της μετακίνησης από το Βέλγιο προς την Ελλάδα το ταξιδιωτικό γραφείο Grecorama, το οποίο εκπροσώπησε τη Superfast.

Στη δεξίωση που παρέθεσαν από κοινού ο διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού BενεENELUX κ. Χαρτοματσίδης και η διευθύντρια των Ολυμπιακών Αερογραμμών, κα Σφήκα προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ του Βελγίου και των Τ.Ο., παρέστησαν η κα Μιχαλοπούλου, σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, εκπρόσωπος του Έλληνα Πρέσβη στο Βέλγιο, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κα Νασίκα, ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου κ. Παππάς και ο αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού κ. Χριστοφής, εκπρόσωπος του στρατιωτικού αντιπροσώπου στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης, καθώς και οι εκπρόσωποι των ομεγενειακών Μέσων Ενημέρωσης, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ καλή τουριστική παρουσία της Ελλάδας σ`αυτή την σπουδαία διεθνή έκθεση τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της έκθεσης το Ελληνικό περίπτερο έτυχε της προσοχής πλήθους επισκεπτών από το Βέλγιο, επιβεβαιώνοντας και πάλι την πρωτιά που έχει η Ελλάδα μεταξύ άλλων χωρών της Ευρώπης στα τουριστικά ενδιαφέροντα της βελγικής αγοράς. Αποτέλεσμα αυτής της παρουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ήταν η πρόταση της διοίκησης της Brussels Expo να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 52η έκθεση, το 2010.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024