Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Με τη χορηγία του το Ημερολόγιο της Εθνικής Πινακοθήκης

ΕΟΤ: Με τη χορηγία του το Ημερολόγιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Η συνεργασία του ΕΟΤ για την έκδοση του καλαίσθητου ημερολογίου του 2001 της Εθνικής Πινακοθήκης τείνει να γίνει θεσμός. Για δεύτερη χρονιά ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσω αυτής της έκδοσης […]

Η συνεργασία του ΕΟΤ<.> για την έκδοση του καλαίσθητου ημερολογίου του 2001 της Εθνικής Πινακοθήκης τείνει να γίνει θεσμός<...>. Για δεύτερη χρονιά ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσω αυτής της έκδοσης υποστηρίζει την Τέχνη και τις δραστηριότητες της Εθνικής Πινακοθήκης. Το εν λόγω ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον εξοχότερο εκπρόσωπο της Σχολής του Μονάχου, στο ζωγράφο Νικόλαο Γύζη, για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατό του.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κος Ευγένιος Γιαννακόπουλος στη χθεσινή παρουσίαση του ημερολογίου υπογράμμισε χαρακτηριστικά τα εξής "Η πρωτοβουλία της έκδοσης είναι σημαντική καθώς πολλοί ευρωπαίοι επισκέπτες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερώνονται για τα σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα. Το ημερολόγιο θα διανεμηθεί σε όλες τις Υπηρεσίες του ΕΟΤ στο εξωτερικό αλλά και στις Πρεσβείες και στα Προξενεία ώστε το ελληνικό και ξένο κοινό να γνωρίσει τα αριστουργήματα της νεότερης ελληνικής τέχνης".

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα Μαρία Λαμπράκη Πλάκα σημείωσε ότι: "Η συνεργασία του ΕΟΤ αλλά και η αμέριστη στήριξη του Ευγένιου Γιαννακόπουλου ήταν καθοριστική για την ανακαίνιση της Εθνικής Πινακοθήκης. Το φετινό ημερολόγιο προαναγγέλλει την μνημειώδη αναδρομική έκθεση του Νικολάου Γύζη που τιμά η Εθνική Πινακοθήκη".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024